Slovākijas premjers pēc sarunas ar Putinu nosoda Krievijai noteiktās sankcijas (243)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico piektdien - dienu pēc tam, kad bija ticies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, - nosodīja sankcijas, kuras Krievijai, sodot to par agresiju Ukrainā, noteikusi Eiropas Savienība (ES).

«Personīgi es uzskatu, ka ir pienācis laiks sankcijas izvērtēt racionāli un pateikt, ka tās kaitē kā ES, tā Krievijai,» paziņojumā savā profilā sociālajā tīklā «Facebook» norādīja premjers.

«Kas attiecas uz sensitīvajiem jautājumiem, kurus tām vajadzēja ietekmēt, sankciju rezultāts ir pilnīgi nekāds. Mēs ar Putinu vakar bijām vienisprātis, ka mūsu kopīgais mērķis ir atdzīvināt tirdzniecību.»

Fico jau agrāk paudis neapmierinātību ar Krievijai noteiktajām ES sankcijām. Slovākija šajā pusgadā veic ES prezidējošās valsts pienākumus.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (243)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu