LMA atklās profesora Vecozola personālizstādi «Aiz parādes durvīm» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ, 7.septembrī, Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) atklās LMA emeritētā profesora Imanta Vecozola personālizstādi «Aiz parādes durvīm», informēja LMA pārstāve Linda Indriksone.

Izstādē būs aplūkojami vairāk nekā 50 dažādos laikos tapuši mākslinieka darbi.

«Domāju, ka mana glezniecība nav nesaprotama vai pretencioza, tā neietver sarežģītus zemtekstus, metaforas vai alegorijas. Tomēr, ja ir kāds noslēpums pasaulē, - tā ir gaisma,» pauž darbu autors.

Mākslinieka radošā dzīve jau vairāk nekā 50 gadus ir saistīta ar LMA, tāpēc personālizstāde akadēmijas aulā viņam ir īpašs notikums, kuram Vecozols gatavojies vairākus gadus. Izstādes nosaukums arī ir mākslinieka izlolots, kurā viņš ir uzsvēris vēlmi iepazīstināt ar savas daiļrades būtiskākajiem aspektiem, kā arī savu glezniecisko meklējumu saturu.

Izstādes darbi ir radīti dažādās glezniecības tehnikās un pārstāvēs vairākus glezniecības žanrus, sniedzot vienreizēju ieskatu Vecozola glezniecības pasaulē, iepazīstinot skatītāju ar gleznotāja meistarīgo kluso dabu poēziju, ainavu glezniecisko vēstījumu un figurālo kompozīciju dziļdomīgo vizuālo naratīvu. Izstādē tiks eksponēti darbi no mākslinieka personiskās kolekcijas, kā arī no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas.

Izstāde LMA telpās būs skatāma līdz 29.septembrim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu