Foto un video: Cik «gatavas» ir Rīgas centra ielas un ietves 1.septembrim? (36)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Lielākie remontdarbi Rīgas ielās tiks pabeigti līdz 1.septembrim, arī uz ietvēm pie skolām, savukārt pārējo ietvju remontu paredzēts noslēgt septembra pirmajā nedēļā, šodien, inspicējot remontdarbus Rīgā, solīja pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs (S).

«Brīvības ielas braucamā daļa līdz 1.septembrim tiks pabeigta, bet mēs atceramies, ka no Lāčplēša ielas līdz VEF tiltam tā būs nākamā sezona, kad visi darbi turpināsies, jo tagad strādā ar komunikācijām - tas arī ir atbilstoši plānam,» sacīja mērs.

Viņš uzsvēra, ka Brīvības ielas posmā līdz VEF tiltam un no Lāčplēša ielas darbi arī varētu būt pabeigti līdz mācību gada sākumam.

Ietves atsevišķos Brīvības ielas posmos tikšot pabeigtas līdz 5.septembrim un 8.septembrim, bet «tas jau vairs nav kritiski - tur paliek atsevišķi kvartāli», uzsvēra Ušakovs. Savukārt Lāčplēša ielas posmā līdz Čaka ielai darbi varētu tikt pabeigti ātrāk - līdz 2.septembrim, tomēr posmā no Čaka ielas, kur notiek arī darbi ar komunikācijām, darbi varētu ritēt vēl visu septembri.

Ņemot vērā mācību gada sākumu, Ušakovs norādīja, ka ietvju posmi, kas atrodas pie izglītības iestādēm, tiks pabeigti līdz 1.septembrim. «Ir uzstādījums attiecīgos kvartālos, kur ir skolas, pabeigt ietves līdz 1.septembrim - K.Barona ielā, kur ir attiecīgi Humanitārā vidusskola, Draudziņas vidusskola, tur arī tiks ietves pabeigtas. Arī Lāčplēša ielā mums nav problēmu, Juglā pabeigs. Līdz ar to visās vietās, kur ir skolas, tur būs pabeigts,» solīja Ušakovs.

Rīgas dome ir ieplānojusi netipisku pārbaudi Brīvības ielas segumam. Kā sacīja Ušakovs, 17.septembrī Rīgā noritēs Sporta nakts, kad naktī no VEF kultūras pils līdz tirdzniecības centram «Alfa» būs slēgts Brīvības ielas posms, tur organizējot nakts braucienu ar skrituļslidām. «Tas ir labākais veids, lai pārbaudītu asfalta kvalitāti,» piebilda mērs.

Jau vēstīts, ka 16.augustā saistībā ar Rīgas ielu remontdarbu lēno gaitu no amata tika atstādināts Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Kā iepriekš skaidroja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), pēc būvsezonas beigām tāpat tiks lemts par citu departamenta darbinieku panākumiem un neveiksmēm. Par departamenta direktora pienākumu izpildītāju nozīmēts Ceļu Satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Emīls Jakrins.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu