LU studentu svētki «Aristotelis» svin 50. gadadienu! (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

4. septembrī, Latvijas Universitātes (LU) jauno studentu svētki «Aristotelis“ svinēs savu 50. gadadienu, portālam «Apollo» pasākuma pārstāvji.

«Aristotelis» sāksies plkst.19:00 Doma laukumā, no kura pēc svinīgām uzrunām jaunie studenti dosies lāpu gājienā cauri Vecrīgai līdz LU galvenajai ēkai, kurā norisināsies «Aristoteļa» vakara daļa. Jauno mācību gadu studentiem ieskandinās labākie un iemīļotākie latviešu mūziķi «Dzelzs Vilks», «Rīgas Modes», «Bermudu Divstūris», «Edavārdi», «MMMM», «Dj Krankenwagen», «Quartet of five» un «Daudzi citi», kā arī «Radio NABA» mūzikas instruktori.

«Aristoteļa» svinīgajā daļā, Doma laukumā, studentus uzrunās LU rektors Indriķis Muižnieks, studentu un studenšu korporāciju pārstāvji, kā arī īpaši izraudzīts pirmkursnieks un, protams, pats Aristotelis. Svētkos Latvijas Universitātes studentus sveikuši arīdzan Latvijas Valsts prezidenti – Vaira Vīķe-Freiberga un Valdis Zatlers, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministri – Kārlis Šadurskis, Ina Druviete, Baiba Rivža, Tatjana Koķe, Mārīte Seile.

Pats svētku gājiens sāksies Doma laukumā un skaļu ovāciju pavadīts virzīsies cauri Vecrīgai, garām Brīvības piemineklim līdz Alma Mater Raiņa bulvārī. Pēc gājiena galvenajā LU ēkā studentus līdz pat lekciju rītam priecēs Latvijā atzīti un mīlēti mūziķi. Šogad būs iespēja iztrakoties divās dažādās skatuvēs, atmiņas iemūžināt fotostūrī un izmēģināt veiksmi dažādās aktivitātēs.

Latvijas Universitātes Studentu padome atgādina, ka jaunajiem studentiem acis jātur vaļā arī pirms paša Aristoteļa, lai nepalaistu garām Pirmsaristoteļus, kurus rīko LU fakultāšu studentu pašpārvaldes jauno studentu satuvināšanai, kuru laikā ar dažādām spēlēm un konkursiem visi studējošie tiek sagatavoti Aristotelim un vēlāk kopīgi dodas uz Doma laukumu.

Vairāk informācijas: www.aristotelis.lv, svētku aktualitātēm seko: facebook.com/studentiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu