Turcijā jaunā tīrīšanā atlaisti gandrīz 50 000 valsts darbinieku (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijā ar jauniem dekrētiem atlaisti vēl gandrīz 50 000 valsts dienesta darbinieku, valstī turpinoties tīrīšanām pret tiem, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar 15.jūlija neveiksmīgo puča mēģinājumu, piektdien ziņo valsts mediji.

Atlaisto vidū ir vairāk nekā 20 000 Izglītības ministrijas darbinieku un vēl teju 8000 policijas un žandarmērijas darbinieku.

Līdz augusta vidum Turcijā no darba bija atstādināti vairāk nekā 80 000 valsts dienesta darbinieku, līdz ar to viņu skaits pieaudzis līdz 130 000.

Turcija apsūdz ASV dzīvojošo musulmaņu garīdznieku Fetullu Gilenu un viņa kustību «Hizmet» («Kalpošana») neveiksmīgā puča organizēšanā un rīkošanā. Tā gaitā gāja bojā 24 sazvērnieki un vēl 240 cilvēki.

Ankara arī apsūdz Gilenu «paralēlas valsts» vadīšanā un savu sekotāju iefiltrēšanā valsts institūcijās.

Gilens stingri noliedz visas apsūdzības.

Turcija pēc puča mēģinājuma sāka vispārēju tīrīšanu valsts institūcijās, lai atbrīvotu valsti no Gilena ietekmes, kuru Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir nosaucis par «vīrusu».

Kopš puča mēģinājuma desmitiem tūkstoši cilvēku tiesu iestādēs, armijā, izglītības sistēmā un policijas spēkos ir atlaisti, aizturēti vai apcietināti pēc apsūdzībām saistībā ar Gilena kustību vai puču.

Premjerministrs Binali Jildirims augustā paziņoja, ka tikuši aizturēti 40 tūkstoši cilvēku, no kuriem vairāk nekā 20 tūkstoši paturēti apcietinājumā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu