Cik izmaksā pirmklasnieks? (45)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pirmklasnieka sagatavošana mācībām lielā mērā atkarīga no pašas ģimenes uzskatiem un rocības. Ja vecāki ir turīgāki, viņi var atļauties pirkt dārgākas lietas, bet, ja ģimenes budžets ir ierobežots, var meklēt iespējas, kā ietaupīt.

Vecāki, kuru meita šogad sāks mācības Rīgas 6. vidusskolas 1. klasē, TVNET pastāstīja, ka vasaras sākumā viņiem izsniedza sarakstu ar iegādājamām precēm.

Kancelejas preču iegāde viņiem izmaksāja gandrīz 50 eiro.

Savukārt skolas forma visiem bija jāpasūta kopīgi no vienas kompānijas. Tā izmaksājusi 50 eiro. Neesot iespējams pašiem pirkt vai šūt. Pēc vecāku teiktā, šajos 50 eiro ietilpst tikai viens komplekts - veste un svārki. Ja vēlies vēl jaciņu, sarafānu, blūzīti utt., viss attiecīgi maksā.

Mugursomas, ko rekomendē skolā, - tās speciālās, kantainās, maksā ap 140 eiro.

Lielveikalā līdzīga, bet krietni nesmukāka soma esot redzēta arī par 70 eiro. Galu galā vecāki somu pasūtīja interneta veikalā par 30 eiro. Vecāki cer, ka pēc skata glītā soma, kas patīk arī meitai, kalpos ilgāku laiku.

Paralēli iepriekš minētajām izmaksām jārēķinās arī ar sporta tērpa, maiņas apavu, apavu maisiņa un citu vajadzīgo preču iegādi.

Viņi arī norāda, ka visām bērna lietām jāpiešuj vai jāpielīmē konkrētajam bērnam izsniegtais kods.

Runājot par savām sajūtām saistībā ar meitai skolā nepieciešamajām lietām, vecāki atklāja, ka jūtas puslīdz adekvāti, jo jau iepriekš sapratuši, ka visu nepieciešamo lietu iegāde izmaksās diezgan daudz. Tādēļ viņi jau laicīgi, visas vasaras garumā, iepirka nepieciešamās preces.

Proti, no vienas mēnešalgas pasūtīta skolas forma, no otras - apavi un sporta tērps, no trešās - mugursoma un kancelejas preces.

Tāpat vecāki iekārtojuši mācību vidi mājās - rakstāmgaldu, lampu, krēslu, jo, kā jau zināms, skolēniem tiek uzdoti arī mājasdarbi, kuru kvalitatīvai izpildei šāda vide mājās arī ir nepieciešama.

Savukārt kāda cita ģimene TVNET norādīja, ka pirmklasnieka sagatavošana mācībām lielā mērā atkarīga no pašas ģimenes uzskatiem un rocības. Ja vecāki ir turīgāki, viņi var atļauties pirkt treniņtērpu specializētā sporta veikalā, bet, ja ģimenes budžets ir ierobežots, sportam paredzēto apģērbu var iegādāties arī daudz lētāk.

Turklāt skolai nepieciešamās preces nav jāsapērk tieši augustā, iecērtot pamatīgu robu ģimenes budžetā, bet to var izdarīt visas vasaras laikā, ik mēnesi atliekot noteiktu summu skolas vajadzībām.

Bet vecāko klašu skolēnu vecāki norāda, ka nav nepieciešams ik gadu iegādāties jaunas guašas krāsas, vaska krītiņus, treniņtērpu, somu un citas skolai vajadzīgās lietas, ja tās ir labi saglabājušās no iepriekšējiem gadiem un bērnam joprojām der.

Ja nopērk kvalitatīvu un ne pārāk uzkrītoša izskata skolas somu, to var lietot vairākus gadus pēc kārtas.

Cik Tev šogad izmaksāja bērna sagatavošana skolai?

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu