Uzvedumā sadarbosies komponists Sējāns un baleta soliste Leimane (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kondrāts

Latvijas Nacionālajā operā (LNO) no 29.novembra līdz 2.decembrim katru vakaru būs skatāms komponista Reiņa Sējāna un Latvijas Nacionālā baleta solistes Elzas Leimanes uzvedums «Vārna», informēja projekta organizatori.

«Vārna» - lidojums vienā cēlienā ir stāsts par cilvēku iekšējo cīņu, par neglīto skaistajā un skaisto neglītajā, tuvošanos bīstamajam un sevis no jauna iepazīšanu. Vārna kā simbols, kā ārkārtīgi intelektuāli attīstīts un skaists putns šo stāstu palīdz izstāstīt tā, lai katrs tajā ieraudzītu sevi,» par izrādi stāsta tās veidotāji.

Abi mākslinieki jau ir pazīstami kopš skolas laikiem, taču tā pa īstam viens otru iepazinuši tikai nesen. Sējāns norādījis, ka, strādājot kopā ar Leimani, nostiprinās sajūta, ka abu iekšējie mūzikas viļņu uztvērēji darbojas līdzīgās frekvencēs. Savukārt dejotāja stāstījusi, ka viņu vienmēr saistījusi komponista radošā gaume un spēcīgi iedvesmojis dejai viņa muzikālais lidojums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu