Uzticības tālruņa akcijā psihologi snieguši 300 konsultācijas (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: [ piXo ], CC BY-NC-ND 2.0

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) bezmaksas bērnu un pusaudžu uzticības tālruņa akcijā psihologi snieguši 300 konsultācijas.

Kā telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica VBTAI Bērnu tiesību aizsardzības departamenta direktore Inga Krastiņa, akcijā kopumā saņemti 493 zvani. No tiem 300 gadījumos psihologi snieguši konsultācijas. Pārsvarā konsultācijas bija par to, kā bērniem iejusties jaunās skolās un jaunos kolektīvos, kā labāk komunicēt ar vienaudžiem u.c.

Bijuši arī pieci gadījumi, kad saņemta informācija par bērna aprūpes nenodrošināšanu ģimenē. Šī informācija nodota pašvaldību sociālajiem dienestiem.

Kā ziņots, sagaidot jauno mācību gadu, VBTAI bezmaksas bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 rīkoja akciju «Atpakaļ uz skolu!», kuras laikā pedagogiem un vecākiem bija iespēja zvanīt un saņemt profesionālas psiholoģiskas konsultācijas un atbalstu bērniem un vecākiem aktuālos jautājumos.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu