Palīdzi atrast Latvijas iedvesmojošākos skolotājus! (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Aizsākoties jaunajam mācību gadam, tiek izsludināta Vislatvijas iniciatīva «Iedvesmojošākais skolotājs», kuras ietvaros esošie un bijušie skolēni, kā arī viņu vecāki, ir aicināti dalīties ar stāstiem par savu iedvesmojošāko skolotāju. Tie stāstu varoņi, kuri saņems visvairāk balsu, kā pateicību par smago darbu un ieguldījumu Latvijas bērnu un jauniešu audzināšanā, saņems jaunus viedtālruņus no Huawei. Iniciatīvas ietvaros tiks apbalvoti divi labāki skolotāji katrā reģionā, kopumā  ar jauniem viedtālruņiem iepriecinot 10 iedvesmojošākos Latvijas skolotājus. 

Aicinām pieteikt ne tikai klases audzinātājus, vēstures vai matemātikas pasniedzējus, bet arī interešu izglītības, piemēram, deju skolotājus, sporta trenerus un citus – visus tos, kuru padomi jums bija neizsakāmi vērtīgi, un kuru gudrība vēl joprojām palīdz dažādās dzīves situācijās. Savus skolotājus iniciatīvai «Iedvesmojošākais skolotājs» jau ir pieteikušas tādas Latvijā pazīstamas personības, kā TV sejas Ketija Šēnberga, Lelde Lietaviete un Kaspars Ozoliņš.

Ketijas Šēnbergas iedvesmojošākais skolotājs ir Indulis Ķēniņš, vairāku vēstures grāmatu autors un skolotājs ar lielo burtu. Viņš pasniedza vēsturi Valdemārpils vidusskolā, taču, kā atzīmē Ketija, nekad neliedza padomu arī citos jautājumos. «Atceros no skolas laikiem - referātu rakstīšanā skolēniem bija jānolūpas, jo vēstures grāmatas sarakstījis pats skolotājs un tās pārrakstīt nevarēja. Indulis Ķēniņš man iemācīja interesi par vēstures notikumiem, to attīstības gaitu, cilvēkiem un cieņu pret zinātni. Vairākus gadus arī dzīvojam kaimiņos... Atceros viņa virtuozo klavierspēli un mūžam pozitīvo noskaņojumu,» atzīst Ketija.

Savukārt Kaspars Ozoliņš no skolas laikiem visspilgtāk atceras savu deju skolotāju Baibu Šteinu. «TDA «Zelta Sietiņš» pirmos soļus spēru 3 gadu vecumā. Ticu, ka tieši šie dejošanā pavadītie 15 gadi devuši man to, kas patreiz noder trenera darbā sporta klubā un televīzijā. Baiba Šteina kā vadītāja un pedagogs vienmēr uzsvērusi, ka ar smagu darbu var panākt neiespējamo, bet vien tad, ja tas nāk reizē ar dzelžainu disciplīnu un mīlestību pret savu nodarbi,» stāsta Kaspars.

«Terminu «skolotājs» savu vērtību skalā vienmēr esmu ierindojusi ļoti augstu, ar to definējot gan savus ģimenes locekļus un draugus, gan reizēm arī vienkāršus garāmgājējus, ar kuriem pārmīti pāris vārdi, spējuši izmainīt skatījumu uz pasauli,» dalās ar saviem iespaidiem Lelde Lietaviete. Taču pirmā asociācija, kas viņai rodas pie vārda «skolotājs» ir pamatskolas skolotāja - mīļā Inesīte jeb Vangažu vidusskolas sākumskolas audzinātāja Inese Grinberga. «Laikam jau tāpat kā ar mammu, tāpat arī ar skolotāju - savējā šķiet vismīļākā un labākā. Un tomēr, šī skolotāja ir bijusi ārkārtīgi sirsnīga, labestīga, atsaucīga un garā izturīga, iemācot ļoti būtisku lietu - darboties kopā, būt vienotai komandai. Mācījos klasē, kur bija gan dažāda sociālā statusa, gan dažādu tautību bērni un zinu, ka saliedēšana skolotājai Inesei toreiz prasīja papildus pūles un nervus. Manuprāt, tas arī ir grūtākais klases audzinātāju darbs - atrast veiksmīgu balansu starp emocionālo telpu un darba ražīgumu. Paldies par brīnišķīgu šo divu komponentu savienošanu! Skolotājai Inesītei tas noteikti izdevās,» stāsta Lelde.

http://bit.ly/2bwQ3tL

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu