Dānija maksās anonīmam avotam par «Panamas dokumentos» minēto pilsoņu vārdiem (13)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Dānija nolēmusi samaksāt anonīmam avotam par informāciju, kas attiecas uz «Panamas dokumentos» minētajiem Dānijas pilsoņiem, trešdien paziņojis Dānijas nodokļu ministrs Karstens Lauritsens.

Ministrs atzinīgi vērtēja faktu, ka parlamenta Nodokļu komiteja atbalstījuši šo soli, bet norādīja, ka «pastāv risks, kārtojot darījumus ar anonīmiem pārdevējiem».

Mediji ziņo, ka šī ir pirmā reize, kad Dānijas varasiestādes izlēmušas maksāt par šāda rakstura informāciju.

Varasiestādes neatklāja, par kādu summu ir runa, bet raidorganizācija DR ziņoja, ka runa varētu būt par vismaz miljonu kronu (aptuveni 130 000 eiro).

No Panamas juridiskās firmas «Mossack Fonseca» datu centra šogad tika nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm. Dokumenti par slēptiem ofšoru darījumiem attiecas uz gandrīz 40 gadus ilgu periodu. Panamā bāzētajai firmai ir biroji vairāk nekā 35 valstīs.

Dānijas varasiestādes uzskata, ka «Panamas dokumentos» minēti 500 līdz 600 Dānijas pilsoņu vārdi.

Kāda amatpersona DR apliecināja, ka šogad saņemtais datu paraugs ir autentisks.

«Mēs uzskatām, ka šie dati ir labi un mēs tos varam izmantot nodokļu nemaksāšanas lietās un gūt vispārēju priekšstatu par izvairīšanos no nodokļiem,» paziņoja amatpersona.

Lauritsens atklāja, ka visa komunikācija ar anonīmo avotu notikusi caur šifrētiem kanāliem.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu