Tiesā nogādāts Parīzes teroraktos apsūdzētais Abdeslams (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes galvenajā tiesā ceturtdien liecības došanai nogādāts par dalību pērnā gada novembrī Parīzes teroraktos apsūdzētais Salahs Abdeslams, kurš ir vienīgais izdzīvojušais džihādistu šūniņas dalībnieks.

26 gadus vecais Abdeslams jau divas reizes ir atteicies atbildēt uz pretterorisma tiesnešu jautājumiem, kopš aprīlī Beļģija viņu izdeva tiesāšanai Francijai.

Tiek uzskatīts, ka viņu saniknojusi nepārtrauktā novērošana cietumā. 7.jūlijā Abdeslama advokāts Franks Bērtons nesekmīgi centies panākt šādas uzraudzības izbeigšanu, aģentūrai AFP pavēstīja lietai pietuvināts informācijas avots.

Abdeslams martā tika aizturēts Beļģijā pēc četru mēnešu ilgas bēguļošanas. Beļģija viņu aprīlī izdeva Francijai. Pēc viņa pārvešanas no Beļģijas uz Franciju viņam 27.aprīlī tika izvirzītas provizoriskas apsūdzības terorismā.

Izmeklētāji vēl nav noskaidrojuši precīzu Abdeslama lomu pērnā gada 13.novembrī Parīzē sarīkotajos teroraktos, kuros dzīvību zaudēja 130 cilvēki.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu