Daugavpils teātrī top «Kailais karalis» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 5 sezonas pēc kārtas Daugavpils teātrī notiek aktīvi radošie meklējumi, tai starpā arī muzikāli dramatiskajā virzienā. Savukart pēdējos gados iestudētās muzikālās izrādes ir kļuvušas par vienām no pieprasītākajām skatītāju lokā. Šobrīd Daugavpils teātrī top vēl viens muzikāls projekts - izrāde «Kailais karalis». Šis iestudējums ir režisora Oļega Šapošņikova un horeogrāfes Irinas Saveļjevas kopdarbs, kura pirmizrāde notiks 7. oktobrī plkst. 18.30.

Iestudējums balstās uz Hansa Kristiana Andresena pasakām «Cūkgans» un «Karaļa jaunais tērps» Jevgeņija Švarca apdarē, kā arī uz Vilhelma Haufa pasakas «Jaunais anglis» (burtiski tulkojot «Pērtiķis cilvēka veidolā»). Visas šīs pasakas vieno cilvēcisko vājību tēma, kuras izpaužas, kad cilvēks nonācis pie varas, kad tiecas pēc tās vai baidās to pazaudēt. Šo pasaku autori izsmējuši liekulību, gļēvumu, melīgumu, cilvēku pērkamību, un izrādes autori nolēmuši sekot šīm vadlīnijām un radīt satura ziņā tikpat dziļu izrādi.

Izrādes veidotāji gandrīz pilnībā ir atteikušies no psiholoģiskā teātra un mēģina eksperimentēt tikai muzikālo un plastisko izteiksmes līdzekļu rāmjos. «Kailais karalis» kļūs par izrādi, kurā dramatiskie aktieri vienlīdz ar teātra dejotāju trupu izmantos ķermeņa plastiku kā vienu no teātra mākslas izteiksmes līdzekļiem.

Visā plašajā pasaulē izplatītie šāda veida teātra paņēmieni pirmo reizi tiks izmēģināti uz Daugavpils teātra skatuves. Kaut gan jāatzīst, ka milzīgs darbs šīs jomas virzienā jau paveikts. Runa iet par pēdējos gados iestudētajām dejas izrādēm «Kazanova. Henrieta. Venēcija.», «Tuvība» un «Parunāsim?», kuru horeogrāfe Irina Saveļjeva ir vairākkārtēja «Spēlmaņu nakts» nominante kā labākais horeogrāfs, tajā skaitā arī par savu pēdējo darbu 2015/2016 gada sezonā - dejas izrādi «Parunāsim?». Savukārt par iestudējuma vizuālo noformējumu rūpēsies mākslinieces Inga Bermaka-Apiah un Agnese Leilande, kuru vārdi saistīti ar visiem pēdējā laika spilgtākajiem Daugavpils teātra sasniegumiem.

Pirmizrāde – 7. oktobrī plkst. 18.30. Tuvākās izrādes – 8. oktobrī plkst. 18.00, 24. novembrī plkst. 18.30. Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu