Pati netīrākā un veselībai bīstamākā lieta tavā mājā, netīrāka par publisko tualeti (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Apollo

Paradokss – pati netīrākā lieta tavā mājā ir tā, ar kuras palīdzību tu centies kļūt tīrāka – mazgājamais sūklis.

Pētījumā, kura rezultāti publiskoti žurnālā «Journal of Clinical Microbiology» noskaidrots, ka mazgājamais sūklis ir īstā vieta, kur vairojas mikrobi, jo sūkli uzglabā mitrā un siltā vietā, kas ir īstā mikrobu paradīze.

Nepatīkamākais ir tas, ka mazgājoties šie mikrobi nokļūst uz tavas ādas, iekļūst ādas šūnās un var sekot nopietna infekcija.

Dermatologs Metjū Naiti saka, ka jāuztraucas ne tikai par baktērijām, bet arī par pelējuma un rauga sēnītēm, kuras var savairoties uz mazgājamā sūkļa, un pēc tam tās rūpīgi ieberž ādā.

Īpaši jāuzmanās izmantot šādu mazgājamo sūkli tūlīt pēc apmatojuma skūšanas, jo pa mikrobrūcēm infekcija var nokļūt tieši asinīs.

Profesionālu dermatologu aptauja liecina, ka viņi neiesaka izmantot mazgājamo sūkli. Nekādu. Absolūti nekādu, izņēmumu nav.

Eksperti apgalvo, ka mazgājamie sūkļi ir netīrāki par publiskās tualetes poda sēdvirsmu.

Tas viss tevi nepārliecina? Labi, tad atceries – glabā mazgājamo sūkli sausā vietā un maini to ik pēc 2 – 3 nedēļām, raksta «lifter.com.ua».

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu