«Lielais Kristaps» varētu sniegt priekšstatu par pēdējā laika labākajām filmām (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās kino balvas «Lielais Kristaps» filmu un pasākumu programma veidota tā, lai skatītājs varētu gūt priekšstatu par pēdējā laikā tapušajām labākajām filmām un profesionālo darbu kino nozarē, informēja producente Marta Bite.

Programma sagatavota tā, lai skatītājs redzētu filmas vislabākajā kvalitātē un uz lielā ekrāna, piedalītos to vērtēšanā, vienlaikus arī uzzinot par kino veidošanas procesu. Īpaša uzmanība šogad «Lielajā Kristapā» būs veltīta režisoram Jānim Streičam.

«Lielais Kristaps» notiks no 6.oktobra līdz 12.oktobrim, un no šodienas ir iespējams iegādāties biļetes uz filmu seansiem.

Godinot Latvijas kino meistara Streiča jubileju, Nacionālais kino centrs ir restaurējis vienu no režisora spēcīgākajām filmām, tā uzskata arī pats meistars, «Svešās kaislības» (1983), kas pilnā krāšņumā, latviešu valodā būs skatāma «Lielā Kristapa» atklāšanā 6.oktobrī. Festivāla programmā sadarbībā ar biedrību «Kultivators» pirmo reizi īpašajā seansā vājredzīgajiem, kurā uz ekrāna notiekošo darbību pavada balss komentārs, būs skatāma arī Streiča filma «Mans draugs - nenopietns cilvēks».

«Lielā Kristapa» laikā Streičam šogad tiks pasniegta arī balva par mūža ieguldījumu kino mākslā.

Festivāla pamatprogrammā tiks demonstrētas «Lielā Kristapa» labāko filmu kategorijās izvirzītās spēlfilmas, dokumentālās filmas un animācija īpašos seansos ar radošās grupas piedalīšanos.

«Lielajā Kristapā» gaidāmas arī vairākas filmu pirmizrādes. Būs skatāma dokumentālā filma «Visu laiku snieg», kas stāsta par režisora Viestura Kairiša filmas «Melānijas hronika» tapšanu. Pirms filmas pirmizrādes notiks diskusija sadarbībā ar studiju «Mistrus Media» par okupācijas perioda atspoguļošanu Latvijas kino. Pirmo reizi uz lielā ekrāna tiks rādīta dokumentālā filma «Kvanta kods» par zinātnieku Vjačeslavu Kaščejevu un viņa pasauli. Šo seansu ievadīs diskusija par izglītību Latvijā, ko rīko «Jura Podnieka studija» sadarbībā ar «Iespējamo misiju» un Valsts izglītības attīstības aģentūru.

«Lielā Kristapa» filmu programma skatītājiem piedāvās arī iespēju iepazīties ar tuvāko kaimiņu jaunākajām filmām. Ārpus konkursa filmu programmā notiks divu pilnmetrāžas spēlfilmu pirmizrādes - Latvijas, Lietuvas un Igaunijas kopražojuma filmas «Senekas diena» un Latvijas un Lietuvas kopražojuma filmas «Karaliskā maiņa».

Filmu programma veidota, domājot par dažāda vecuma kino skatītājiem. Šogad īpaši spēcīgs ir studentu filmu konkurss. Studentu filmas būs skatāmas vairākos seansos, tās ievadīs «Kinoblogeru» diskusijas. Tāpat notiks animācijas izlases seanss bērniem, savukārt ērtā laikā un par draudzīgām cenām būs paredzēti filmu seansi senioriem.

«Lielā Kristapa» filmu seansi un noslēguma ceremonija norisināsies kinoteātrī «Splendid Palace». Balvai nominēto filmu izlase būs skatāma arī kinoteātrī «Cinamon».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu