Parīzes teroraktos apsūdzētajam Abdeslamam izvirzīs apsūdzību līdzdalībā Briseles teroraktos (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Salaham Abdeslamam, kurš ir apsūdzēts par līdzdalību pērnā gada 13.novembra Parīzes teroraktos, drīz Beļģijā tiks izvirzīta apsūdzība līdzdalībā šī gada 22.marta teroraktos Briselē, piektdienas vakarā ziņoja žurnāla «L'Obs» interneta vietne.

«Beļģijai ļoti drīz vajadzēs lūgt Franciju nosūtīt tai ieslodzīto. Un nevis kuru katru, jo ir runa par Salahu Abdeslamu – vienīgo izdzīvojušo no komandas, kas 13.novembrī sarīkoja teroraktus Parīzē,» vēstīja žurnāls, atsaucoties uz ziņu avotiem tiesībsargājošajās iestādēs.

Abdeslams 18.martā tika aizturēts Beļģijā pēc četru mēnešu ilgas bēguļošanas, un Beļģija viņu 27.aprīlī izdeva Francijai. Pēc pārvešanas no Beļģijas uz Franciju viņam 27.aprīlī tika izvirzītas provizoriskas apsūdzības terorismā.

Izdošana Francijai notika tāpēc, ka Eiropas orderis terorista aizturēšanai tika izdots pirms tam, kad Beļģijas izmeklētāji bija formulējuši pamatojumu viņa apsūdzēšanai saistībā ar līdzdalību Briseles teroraktos. Beļģijā izmeklēšana pret Abdeslamu turpinājās, lai noskaidrotu viņa loma Briseles teroraktos.

Abdeslamu Beļģijā tur aizdomās par piedalīšanos teroristu bandā, kas 22.martā sarīkoja sprādzienus Briseles lidostā un metro stacijā, nogalinot 31 cilvēku un ap 300 ievainojot.

Dzīvoklī Briseles galvaspilsētas reģiona Forē komūnā (pašvaldībā), kur Abdeslams slēpās pirms aizturēšanas, izmeklētāji atrada divus spridzekļu detonatorus. Tiek uzskatīts, ka Abdeslams bijis Briseles teroraktu līdzdalībnieks, kurš palīdzējis to izpildītājiem.

Francijas izmeklētāji vēl nav noskaidrojuši precīzu Abdeslama lomu pērnā gada 13.novembrī Parīzē sarīkotajos teroraktos, kuros dzīvību zaudēja 130 cilvēki.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu