Latviešu režisori un producenti diskutēs par iespējām Latvijā veidot kino (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgā notiekošā Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla laikā 1.oktobrī kinoteātrī «Splendid Palace» notiks latviešu režisoru un producentu diskusija par iespējām Latvijā veidot kino.

Diskusijā «Kā kļūt par režisoru Latvijā?» piedalīsies režisori Dāvis Sīmanis, Pēteris Krilovs, Laila Pakalniņa, Staņislavs Tokalovs un Juris Kursietis, kā arī producenti Aija Bērziņa, Guntis Trekteris un Roberts Vinovskis, informēja Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla rīkotāju pārstāve Iveta Dortāne.

Diskusijā aicināti piedalīties gan tie, kam patīk skatīties, gan tie, kam patīk veidot filmas. Diskusija sāksies plkst.17, bet pēc tās notiks festivāla programmas filmu skate.

Diskusijas mērķis ir iepazīstināt visus interesentus ar iespējām Latvijā veidot kino, informēt par iespējām, grūtībām un soļiem, kas jāveic, lai sāktu kinorežisora karjeru, kā arī motivēt veidot savus projektus. Apmeklētājiem pasākuma laikā būs iespēja apspriest viņus interesējošus jautājumus ar diskusijas dalībniekiem.

Kā ziņots, kinoteātrī «Splendid Palace» 30.septembrī un 1.oktobrī būs iespēja noskatīties Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla šā gada programmas skati. Programmā būs iekļautas desmit īsfilmas. Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls pēc Rīgas norisināsies arī lielākajās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā un citās pilsētās.

Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla programmā šogad ir iekļautas filmas no Francijas, Norvēģijas, Vācijas, ASV, Krievijas, Holandes, Lielbritānijas un Austrālijas. Daudzas no filmām jau ir prestižu starptautisku festivālu, tostarp Berlīnes kinofestivāla, «Sundance», Toronto starptautiskā kinofestivāla, laureātes un dalībnieces.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls Latvijā notiek jau piekto gadu. Katrs skatītājs saņems anketu, lai nobalsotu par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Rezultāti tiks publicēti festivāla mājaslapā «ManhattanShort.com».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu