Pēc Nicas terorakta Francijas Rivjērā novērsti vēl pieci terorakti (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas tiesībsargājošās iestādes paziņojušas, ka kopš Nicas terorakta aizvadītajā vasarā Francijas Rivjēras pilsētā bijuši plānoti vēl vismaz pieci terorakti, kurus izdevies novērst, vēsta «The Local». 

Dokumentālajā raidījumā, kas otrdienas vakarā tika raidīts Francijas televīzijā, tiek teikts, ka Nicas prokurors atklājis, ka pēc 14.jūlija terorakta šajā pilsētā bija plānoti vismaz pieci terorakti, kuri novērsti.

Prokurors Žans Mišels Pretrē norādījis, ka teroristi bija plānojuši teroraktus sporta pasākumos, skolās un atpūtas vietās Nicā.

«Dažas lietas esam nodevuši kolēģiem Parīzē. Teroristi plānoja uzbrukt vietās, kur daudz cilvēku, piemēram, kafejnīcās, skolās, sporta pasākumos. Par to tika spriests internetā,» teica Pretrē.

Iepriekš Pretrē atklāja, ka Nicā esot fiksēti vismaz «70 jauni radikalizācijas gadījumi, un tos izdevies atklāt, veicot izmeklēšanu 14.jūlija teorakta lietā».

Rivjēras varasiestādēm ir dots uzdevums samazināt teroraktu risku, un tādēļ ir atcelti vairāki pasākumi, piemēram, augustā tika atcelts Marseļas aviošovs.

Visticamāk, tiks atcelts arī 13.novembrī gaidāmais Kannu maratons, kurš sakrīt ar Parīzes teroraktu gadadienu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu