Rīgas Starptautiskajā filmu festivālā demonstrēs latviešu filmu «Bēgums» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī «K.Suns» 21.Rīgas starptautiskais filmu festivāls «2ANNAS» šodien un rīt piedāvā noskatīties divas atšķirīgos laikos tapušas latviešu filmas «Latvieši?!» un «Bēgums».

Filmu «Bēgums» iespējams noskatīties šodien plkst.18, bet «Latvieši?!» - 1.oktobrī plkst.18.

Ivara Zviedra dokumentālā filma «Bēgums» uzņemta 2009.gadā, bet Genādija Zemela drāma «Latvieši?!» - 1989.gadā.

Abas filmas katra savā laikā piederēja pie sociāli aktīvu un ārkārtīgi aktuālu parādību loka. Tās katra savā, nenoliedzami mākslinieciskā, veidā runā par to, kas tobrīd bija Latvijas sabiedrības karstāko diskusiju objekts.

Hronoloģiski senākā un arī tāpēc eksotiskākā filma šajā duetā ir režisora Zemela spēlfilma «Latvieši?!», kas jau ar nosaukumā izaicinoši liktajām izsaukuma un jautājuma zīmēm mēģina tīšām provocēt, runājot par Atmodas laikā tik būtiskajām dilemmām. Vienu no galvenajām lomām filmā spēlē aktieris un režisors Alvis Hermanis.

Savukārt filma «Bēgums» rāda citu realitāti. Šajā filmā visi mundri izliekas, ka vienīgais situācijas noteicējs ir viņu pašu brīva griba. Šos klejotājus neviens nav nekur izsūtījis, viņi paši ir devušies «izsūtījumā» lasīt gliemežus. Filma «Bēgums» 2009.gada nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps» tika atzīta par gada labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu