Nosaukta bīstamākā tiešsaistes slavenība (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu komiķe Eimija Šūmere atzīta par bīstamāko slavenību internetā, jo, ierakstot viņas vārdu interneta meklētājā, ir vislielākā iespēja nejauši iegūt kādu datorvīrusu.

Jauns pētījums liecina, ka tīmekļa lietotājiem, kas meklē informāciju par amerikāņu aktrisi, pastāv 16% liels risks apmeklēt mājaslapas ar ļaunprogrammatūrām un datorvīrusiem.

Nedaudz mazāka iespēja inficēt datoru pastāv, meklējot internetā dziedātājus Džastinu Bīberu, Rianu, Mailiju Sairesu un aktieri Vilu Smitu.

Drošības programmatūras uzņēmuma «Intel Security» pētījumā teikts, ka krāpnieki izveido ļaunprātīgas vietnes, kurās piedāvā jaunākās slavenību tenkas un bezmaksas lejupielādes. Lai arī dažas no šīm vietnēm tiešām piedāvā patiesu informāciju, bieži vien ļaunprogrammatūru iegūst tieši ar lejupielādēm, ko upuris pamana tad, kad dators jau ir inficēts.

Kibernoziedznieki izmanto failu apmaiņas programmu «Torrent» un viltus «Twitter» un «Facebook» kontus, lai iegūtu nevērīgu lietotāju personīgo un kredītkaršu informāciju.

«Mūsdienu patērētāji izteikti interesējas par slavenību kultūru, tāpēc internetā meklē svaigākās popkultūras ziņas,» norāda «Intel Security» pārstāvis Gerijs Deiviss. «Kārojot iegūt jaunāko informāciju, daudzi to meklē un klikšķina uz vietnēm, pat nedomājot par potenciālajiem riskiem. Kibernoziedznieki to apzinās un cenšas izmantot savā labā.»

«Intel Security» lūdz interneta lietotājus apmeklēt oficiālas ziņu un mūzikas mājaslapas, kā arī īpaši uzmanīties no «pikšķerētājiem», kuri nokopē vietnes dizainu, lai piemānītu tās apmeklētājus.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu