Ar benzīna kannu mēģina iebrukt Maskavas sinagogā (40)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: byzantiumbooks, CC BY-NC 2.0

Krievijas Iekšlietu ministrija sākusi izmeklēšanu par sestdien notikušu iebrukumu Maskavas sinagogā, kura laikā dievnama apsardzes darbinieks sašauts ar pneimatisko pistoli.

Ziņu aģentūra TASS, citējot avotus tiesībsargāšanas iestādēs, vēsta, ka vīrietis mēģinājis iekļūt sinagogā ar benzīna kannu.

Pēc policijas ziņām, šāvējs - aptuveni 40 gadus vecs vīrietis - sestdienas vakarā aizturēts, bet sinagogas apsargs ievainots un ārstējas slimnīcā.

Kā pastāstījusi Iekšlietu ministrijas pārstāve, izmeklēšana sākta par huligānismu.

Incidents noticis tieši pirms «Roš Hašana» svētkiem jeb ebreju Jaunā gada. Svētdien sinagogā pastiprināta apsardze, bet jūdaidtu garīdznieki aicinājuši ticīgos nepakļauties provokācijām un apmeklēt svētdienas vakara dievkalpojumus.

Tikmēr izdevums «Moskva. Centr» vēsta, ka iebrucējs ir pazīstams mūziķis, kas beidzis Krievijas Gņesinu Mūzikas akadēmiju, strādājis par koncertmeistaru Pareizticīgās Sv.Tihona humanitārās universitātes baznīcas mūzikas fakultātē un saskaņā ar provizoriskiem datiem atrodas psihiatriskajā uzskaitē.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu