Armands Siliņš pirmo reizi uzstāsies Verdi operās «Makbets» un «Traviata»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Monta Tīģere

Baritons Armands Siliņš pirmo reizi uzstāsies Džuzepes Verdi operās «Makbets» un «Traviata», informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Siliņš 6.oktobrī debitēs Žorža Žermona lomā Verdi operā «Traviata», savukārt 8.oktobrī pirmo reizi interpretēs titullomu operā «Makbets», ko pirmo reizi diriģēs Aigars Meri.

«Jau iestudējot «Makbetu», bija zināms, ka mana pirmizrāde titullomā notiks rudenī, bet augusta beigās saņēmu piedāvājumu 6.oktobra izrādē dziedāt Žoržu Žermonu «Traviatā». Šo izaicinājumu pieņēmu, jo jau sen esmu gribējis nodziedāt šo lomu. Pēdējā laikā jūtu, ka Verdi man palīdz. Viņš ir ļoti grūts, bet manam balss tipam atbilstošākais komponists,» skaidroja Siliņš.

Operas «Traviata» izrādi diriģēs Normunds Vaicis. Violetas lomā būs Dana Bramane, Alfrēda lomā - Raimonds Bramanis. Savukārt operas «Makbets» izrādē lēdijas Makbetas lomā būs Julianna Bavarska.

«Makbeta» iestudējums ir izvirzīts četrām «Spēlmaņu nakts» balvām, kā arī izpelnījies atzinīgas recenzijas starptautiskajā operas presē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu