Par Manhetenas īsfilmu festivāla uzvarētāju kļuvusi filma «Noturēties» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par Manhetenas īsfilmu festivāla uzvarētāju Latvijā un pasaulē kļuvusi skotu režisores Šarlotes Skotes Vilsones filma «Noturēties» («Hold On!»), informēja festivāla rīkotāju pārstāve Iveta Dortāne.

Latvijas skatītāji pirmajā vieta ierindoja filmu «Noturēties», kas ir par skatuves drudzi un dažādiem veidiem, kā mūziķi tiek ar to galā, ieskaitot medikamentus un alkohola lietošanu. Sudrabu Latvijas skatītāji piešķīra Krievijas īsfilmai «Bravo vīrs», bet bronzu - austrāliešu filmai «Virsstundas».

Savukārt apkopojot skatītāju balsis visā pasaulē, 1.vietu ieguva filma «Noturēties», 2.vietu ieguva norvēģu filma «Tunelis», 3.vietu - Austrālijas animācijas filma «Es esmu zīmulis».

Labākās aktrises godalgu festivālā ieguva filmas «Noturēties» galvenās lomas atveidotāja Čārlija Čana Dageleta.

No 28.septembra līdz 2.oktobrim Rīgas, Rēzeknes, Daugavpils, Liepājas, Ventspils un Valmieras kino skatītājiem bija iespēja noskatīties desmit pasaulē labākās «Manhattan Short Film Festival» īsfilmas. Pēc seansiem skatītāji balsoja par labāko filmu un aktieri.

Manhetenas īsfilmu festivāls ir vislielākais skatītāju filmu festivāls pasaulē un notiek jau 19.gadu. Šogad tika sasniegts festivālam iesūtīto filmu rekords - 844 filmas no 52 valstīm, pērn tika saņemtas 678 filmas no 52 valstīm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu