KNAB aizturētais Krūmiņš pirms diviem gadiem ziedojis Trukšņa pārstāvētajai ZZS (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš pirms diviem gadiem ziedojis 15 000 eiro Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), kuras pārstāvi, Jūrmalas mēru Gati Truksni, vakar arī aizturēja KNAB.

KNAB publiski sniegtā informācija liecina, ka 2011.gadā un 2004.gadā viņš divas reizes ziedojis vairākus tūkstošus eiro Zatlera reformu partijai un partijai «Latvijas ceļš». Kopumā Krūmiņš visām trim iepriekšminētajām partijām pārskaitījis 29 268 eiro.

Ar to Krūmiņu ģimenes ziedojumi nebeidzas. KNAB informācija liecina, ka miljonāra meita Maija Čerņavska kopš 2005.gada četrām dažādām partijām piecos ziedojumos atvēlējusi kopumā 39 248 eiro - 2014.gadā ZZS pārskaitīti 15 000 eiro. Pārējās Čerņavskas labvēlību ar apjomīgām summām izpelnījušās partijas «Saskaņa», «No sirds Latvijai» un «Latvijas kalve».

Pats Truksnis atšķirībā no citu pašvaldību mēriem, kas pārstāv ZZS, nekad nav ziedojis partijām - arī paša pārstāvētajai ZZS, liecina KNAB informācija.

Jau ziņots, ka KNAB vakar aizturēja Krūmiņu un Truksni. Aizturēšanas saistītas ar iespējamiem partiju finansēšanas pārkāpumiem. KNAB darbinieki otrdien veica kratīšanu Jūrmalas mēra birojā, bet pats mērs tika nogādāts Jūrmalas slimnīcā, kur viņu apsargā KNAB darbinieki.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu