Ietekmīgi ASV mediji nostājas pret Trampu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Paužot savu nelokāmu nostāju attiecībā pret ASV prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu, amerikāņu medijs «The Atlantic» oficiāli atbalstījis Hilariju Klintoni šim amatam. Šī ir tikai trešā reize medija 160 gadu vēsturē, kad tas atbalstījis kādu no prezidenta kandidātiem, vēsta «CNN». 

«Izvirzītais Republikāņu kandidāts ir demagogs, ksenofobs, seksists, kā arī melis,» pauduši «The Atlantic» redaktori, oficiāli atbalstot Klintoni norādot, ka «Klintones ievēlēšana ir demokrātijas aizsardzības pasākums».

Pēdējo reizi, kad «The Atlantic» rīkojās līdzīgi, bija 1964.gadā, kad laikraksts nostājās Lindona B. Džonsona pusē, kura sāncensis bija Berijs Goldvoters. Šī prezidenta atbalstīšana bija pirmā pēc 104 gadiem, kad «The Atlantic» atbalstīja Abrahamu Linkolnu.

««The Atlantic» nav tradīcijas atbalstīt vienu vai otru kandidātu, bet, ja runa ir par briesmām, kādas sagādā kāds no kandidātiem, tad mēs izdaram izņēmumu,» teica laikraksta nacionālais korespondents Džefrijs Goldbergs. «Mēs pieturamies pie tā, ka esam neitrāli, bet, ja kāds kandidāts ir bīstami, mums ir jāiejaucas,» turpina Golbergs.

Šāds medija atbalsts ir jau otrais nedēļas laikā - pirms neilga laika «USA Today», kas ir lasītākais laikraksts ASV, aicināja savus lasītājus nebalsot par Trampu, jo viņam «trūkst attiecīgā temperamenta, zināšanas, stabilitātes un tās atklātības, kas nepieciešama Amerikai no prezidenta».

Atšķirībā no «USA Today», «The Atlantic» aicināja balsot tieši par Klintoni, taču abu mediju redaktori ir vienisprātis, ka Tramps ir «nekvalificētākais kandidāts uz šo augsto amatu 227 gadu laikā, kopš pastāv ASV prezidenta amats».

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu