Jāņa Akuratera muzejs savas durvis varētu vērt decembrī (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jāņa Akuratera muzejs savas durvis varētu vērt decembrī, teica muzeja vadītāja Ruta Cimdiņa.

Viņa norādīja, ka atjaunotais un restaurētais Akuratera muzejs pagaidām ir tikai tukšas telpas, kurās divu mēnešu laikā plānots izveidot pamatekspozīju. «Muzejs vēl vismaz pāris mēnešus nodarbosies ar iekārtošanas darbiem,» atzīmēja Cimdiņa.

Pēc viņas paustā, muzejā ir 12 telpas, kas jāiekārto, vadoties pēc vēstures liecībām, tostarp vēstulēm un Akuratera laikabiedru vēstītā.

Cimdiņa skaidroja, ka muzeja darbība atjaunošanas darbu laikā notika ārpus muzeja telpām, tostarp Nacionālajā bibliotēkā notika Akuratera gleznu izstāde, tāpat muzejs organizēja dažādus Akuratera 140 gadu jubilejai veltītus pasākumus.

Jau ziņots, ka šodien atklāja atjaunotās un restaurētās Jāņa Akuratera muzeja telpas, kas vēsturiski iekārtotas pēc arhitekta Vernera Vitanda projekta.

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» realizēto muzeja atjaunošanas un restaurācijas projektu pēc SIA «Arhitektes Ināras Caunītes birojs» izstrādātā būvprojekta veica SIA «Modus būve». Projekta kopējās izmaksas ir 250 000 eiro. Eiropas Ekonomikas zonas līdzfinansējums ir 212 500 eiro, savukārt 37 500 eiro ir valsts budžeta līdzfinansējums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu