«Baltā slepkavas» privilēģijas? Pistoriusu slepus izlaiž no cietuma; sabiedrība sašutusi (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Vieglatlēts Oskars Pistoriuss slepus izlaists no cietuma, lai varētu pievienoties savai ģimenei greznā viesnīcā, kur notikusi bēru ceremonija sportista vecmāmiņai. Šo faktu apstiprinājusi cietuma vadība, vēsta «Daily Mail».

29 gadus vecais slepkava izlaists no stingra režīma cietuma uz četrām stundām pagājušajā piektdienā. Viņu pavadījusi bruņota apsardze. Šāda atļauja sportistam piešķirta tāpēc, ka viņš tiek uzskatīts par «zema riska» noziedzinieku cietumā, kurā viņš izcieš sešu gadu cietumsodu par savas draudzenes nogalināšanu.

Sprinteris esot viens no 26 mazbērniem. Tikko ziņas par sportista izlaišanu no cietuma izplatījusies, tīmeklī parādījušies ieraksti no sašutušās sabiedrības par to, ka viņam piespriestas «baltā cilvēka» privilēģijas.

Tāpat norādīts, ka šāda labvēlība pret ieslodzīto izrādīta arī viņa statusa dēļ. Kāda sieviete internetā rakstījusi: «Pretīgi! Daudzi slepkavas netiek palaisti pat uz savas mātes bērēm. Šādi izņēmumi laikam attiecas tikai uz baltiem un bagātiem slepkavām...»

Kāda sportista ģimenei tuvu stāvoša persona pavēstījusi, ka ziņa par vecmāmiņas nāvi vīrieti satriekusi. Kundze mirusi 93 gadu vecumā.

Iepriekš vēstīts, ka 2013.gada 14.februārī Pistoriuss nogalināja savu draudzeni Stīnkempu, noturot viņu par laupītāju. Pēdējos trīs gadus olimpiskais skrējējs pavadījis apcietinājumā.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu