Trešdien Berlīnē notiks «Normandijas četrinieka» tikšanās (91)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācija, Francija, Krievija un Ukraina trešdien Berlīnē rīkos samitu, lai novērtētu Minskas miera līgumu īstenošanu, pavēstīja Francijas prezidentūra.

«Normandijas formāta» samitā, kas tiek rīkots pēc Vācijas kancleres Angelas Merkeles ielūguma, «notiks diskusijas par nākamajiem soļiem procesā, lai izbeigtu krīzi Ukrainas austrumos», teikts Elizejas pils paziņojumā.

Merkeles birojs apstiprinājis, ka samitā piedalīsies Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Tā būs pirmā reize kopš Ukrainas krīzes sākuma 2014.gadā, kad Putins oficiāli apmeklē Berlīni.

Kopā ar Merkeli un Putinu samitā piedalīsies Francijas un Ukrainas prezidenti Fransuā Olands un Petro Porošenko.

Putins ir gatavs «darīt visu», lai pavirzītu uz priekšu miera līgumu, teikts Kremļa paziņojumā. Putina lēmums piedalīties sarunās par Minskas līgumu nav saistīts ar situācijas eskalāciju Ukrainā, pavēstīja Kremlis, Minskas vienošanās nestrādāšanā apsūdzot Kijevu.

Tikmēr Porošenko paziņojis, ka Ukrainai nav «lielu cerību» par tikšanos Berlīnē.

Olands ceturtdien pēc sarunām ar Porošenko aicināja visas Ukrainas konflikta puses izstrādāt «ceļa karti», lai panāktu strīda atrisinājumu.

Plāna īstenošanas rezultātā Ukrainai jāatgūst kontrole pār robežu ar Krieviju.

Olands vēlas, lai visas konflikta puses piekrīt ievērot detalizētu «ceļa karti», kurā skaidri būtu noteikti soļi, kas ir nepieciešami, lai «Ukraina atgūtu kontroli pār savu robežu ar Krieviju», teikts Elizejas pils ceturtdienas paziņojumā.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Komentāri (91)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu