«Netflix» aizvadītajā ceturksnī ieguvis 3,2 miljonus jaunu abonentu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Video straumēšanas pakalpojums «Netflix» pārspējis analītiķu prognozes, pēdējo trīs mēnešu laikā ārpus ASV iegūstot 3,2 miljonus jaunu abonentu visā pasaulē.

ASV abonentu skaits palielinājās par 370 000, lielā mērā pateicoties tādiem kritiķu slavētiem oriģinālseriāliem kā «Stranger Things» un «Narcos».

Septembra beigās «Netflix» pavisam bija 86,7 miljoni abonentu visā pasaulē.

Taču kompānija pavēstīja, ka pakalpojums tuvākajā nākotnē nebūs pieejams otrajā lielākajā filmu tirgū pasaulē - Ķīnā, kur pastāv barga cenzūra. Tā vietā «Netflix» sadarbosies ar vietējiem straumēšanas pakalpojumiem, licencējot tiem savus oriģinālos seriālus.

«Netflix» tirdzniecības apjoms aizvadītajā ceturksnī pirmoreiz pārsniedza divus miljardus ASV dolāru (1,8 miljardus eiro), kas ir par 39% vairāk nekā tajā pašā periodā pirms gada.

Pakalpojuma tīrā peļņa sasniedza 52 miljonus dolāru (46,7 miljonus eiro), kas ir par 75% vairāk nekā pirms gada.

«Netflix» prognozē, ka turpmākajos trīs mēnešos varētu iegūt 5,2 miljonus jaunu abonentu, un 3,7 miljoni no tiem atradīsies ārpus ASV.

Kā jau ziņots, «Netflix» šogad iznāca 130 valstīs, kur iepriekš nebija pieejams, tajā skaitā arī Latvijā.

Straumēšanas pakalpojums iecerējis nākamgad izlaist oriģinālos seriālus, kuru kopējais garums būs ap 1000 stundām. To uzņemšanai atvēlēti apmēram seši miljardi dolāru (5,4 miljardi eiro).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu