/nginx/o/2018/07/29/11101197t1ha3ff.jpg)
Franču žurnālisti dokumentālajā filmā atklāj faktus, ka Norvēģijas lašu fermās audzētās zivis esot pilnas ar ķimikālijām un ir vienas no toksiskākajiem produktiem pasaulē, vēsta TV3 raidījums «Bez Tabu».
Darbinieki pat valkā gāzmaskas un aizsargtērpus, lai paši neciestu no ķimikālijām, kuras pievieno ūdenim, lai iznīdētu lašu slimības un parazītus.
Satraukumam ir pamats, atzīst šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, jo Norvēģijas audzētavu lasī esot daudz toksīnu, īpaši laša taukos un tos uzturā nevajadzētu lietot. Šefpavārs iesaka rīkot protestu. Tas esot vienīgais variants, kā pārtraukt sabiedrības «indēšanu».
Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvis gan mierina: «Viss ir kārtībā», piemetinot, ka Baltijas jūrā zvejotos lašus gan nevajadzētu lietot uzturā. Tie esot pilni ar dioksīnu.
Norvēģijā lašu audzēšana ir otrs lielākais peļņas avots pēc naftas biznesa. Audzētavās tiekot darīts viss, lai lasis augtu pat divas reizes ātrāk, nekā savvaļā.