Laine - Metjūzs: 1:0 somu zvaigznes labā (2)

LETA/NHL
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Somu talants Patriks Laine trešdien guva trīs vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, šī gada drafta pirmo divu numuru pārstāvēto komandu duelī kaldinot Vinipegas «Jets» uzvaru pār Ostona Metjūza pārstāvēto Toronto «Maple Leafs».

Drafta otrā numura Laines pārstāvētā «Jets» savā laukumā ar rezultātu 5:4 (0:2, 1:2, 3:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja «Maple Leafs», kas šovasar ar pirmo numuru izraudzījās Metjūzu.

Otrā perioda septītajā minūtē viesi jau bija panākuši 4:0, taču trešdaļas 14.minūtē «Jets» vienus vārtus atguva. Jau trešā perioda pirmajā minūtē Laine panāca 2:4, bet 55 sekundes pirms pamatlaika beigām tieši soms bija tas, kurš izlīdzināja spēles rezultātu. Pagarinājuma vidū pēc pretuzbrukuma Laine guva savus trešos vārtus, tādējādi kaldinot «Jets» uzvaru.

Trīs vārtus guvušais Laine šajā mačā tika atzīts par pirmo zvaigzni. Tikmēr Metjūzs šoreiz septiņas reizes meta pa vārtiem, bet tika pie vienas rezultatīvas piespēles.

«Tas bija izgājiens divatā pret pretinieku aizsargu. Labajā malā šajos izgājienos esmu labāks, tāpēc izlēmu mest pa vārtiem. Ripa gāja tieši tur, kur es to tēmēju. Tā bija fantastiska sajūta. Pirmajos divos periodos spēlējām slikti, tostarp arī es. Nedrīkst ļaut pretiniekiem iemest četrus vārtus un pēc tam sākt spēlēt. Trešais periods mūsu izpildījumā bija lielisks,» pēc dueļa teica Laine.

«Pagarinājumā ir grūti slidot, ledus ir kļuvis raupjš. Mēģināju ripu ieslidināt vārtos, bet vārtsargs labi nolasīja situāciju. Tā kā tas ir trīs pret trīs formāts tad vienā brīdī tu uzbrūc, bet jau nākamajā dzenies pakaļ ripai,» secināja Metjūzs.

Abi jaunie hokejisti šosezon četrās spēlēs katrs guvuši četrus vārtus un atdevuši vienu rezultatīvu piespēli. Tiesa, Metjūzs savus četrus vārtus guva jau savā debijas mačā, kļūstot par līgas rekordistu.

«Jets» šosezon četrās spēlēs tikuši pie četriem punktiem, kamēr «Maple Leafs» kontā tikpat punkti trīs mačos.

Vēl vienā NHL mačā trešdien Detroitas «Red Wings» viesos ar rezultātu 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas «Rangers». Abas komandas šosezon četrās spēlēs guvušas četrus punktus.

Tikmēr Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo «Sabres» trīs mačos tikusi pie trim punktiem, bet bez punktiem pagaidām cīnās tikai Kolumbusas «Blue Jackets» un Losandželosas «Kings» vienības.

    Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām
    Uz augšu