Pasaulē atzīti fotogrāfi Kuldīgā vadīs publiskās lekcijas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saimons Norfolks

No 23.oktobra līdz 29.oktobrim Kuldīgā būs iespējams apmeklēt publiskās lekcijas, kurās savus darbus prezentēs ārvalstu fotogrāfi, tostarp arī pasaulē atzītie autori Saimons Norfolks no Lielbritānijas un Fils Toledano no ASV, noskaidrots Kuldīgas novada pašvaldībā.

Lekcijas ievadīs Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas (ISSP) starptautisko meistarklasi. Tās notiks Kuldīgas Mākslas skolā, Pētera ielā 5, un būs atvērtas visiem interesentiem bez maksas.

23.oktobrī plkst.20 varēs noklausīties Norfolka atvērto lekciju. Norfolks ir viens no vadošajiem mūsdienu dokumentālajiem fotogrāfiem un savos darbos pievēršas ainavas žanram. Autoru interesē kara lauka jēdziens un tā nozīme mūsdienās. Norfolks ilgu laiku dzīvojis un strādājis Kabulā, Afganistānā.

24.oktobrī plkst.20 notiks Toledano lekcija. Toledano ir viens no atpazīstamākajiem mūsdienu konceptuālajiem fotogrāfiem, kurš darbojas starpdisciplināri, apvienojot video, fotogrāfiju, instalācijas un skulptūras. Autoru interesē gan sociālas un politiskas, gan dziļi personiskas tēmas.

25.oktobrī un 26.oktobrī plkst.20 savus darbus prezentēs 25 starptautiskās meistarklases studenti, kuri pārstāv 16 dažādas valstis. 29.oktobrī plkst.17 darbnīcas noslēgumā viņi prezentēs Kuldīgā pavadītajā laikā radītos projektus, kā arī idejas darbiem, ko attīstīt šajā programmā gada laikā.

ISSP starptautiskā meistarklase ir vienu gadu gara, praksē balstīta fotogrāfijas izglītības programma, ko 2016./2017.gada sezonā vadīs fotogrāfi Norfolks un Toledano. Norfolks vadīs plūsmu "Fotografējot pagātni", kurā dalībnieki mēģinās nofiksēt neredzamo - ar fotogrāfijas palīdzību izgaismot aizgājušus notikumus. Toledano vadītajā plūsmā "Kā konceptualizēt personisko" studenti pievērsīsies personiskām tēmām - ģimenei, attiecībām, identitātei un citai individuālai pieredzei.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu