Zviedrijas akadēmijas loceklis nosoda «iedomīgo» Bobu Dilanu (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Prominents Zviedrijas akadēmijas loceklis, kas pagājušonedēļ piešķīra amerikāņu dziesminiekam Bobam Dilanam Nobela prēmiju literatūrā, piektdien Dilanu nosauca par iedomīgu, norādot uz viņa pilnīgo klusēšanu pēc balvas piešķiršanas.

«Tas ir nepieklājīgi un iedomīgi,» sacīja zviedru rakstnieks Pērs Vāsbergs. «Šī ir bezprecedenta situācija.»

Daudziem par pārsteigumu Zviedrijas akadēmija pagājušonedēļ Nobela prēmiju literatūrā piešķīra 75 gadus vecajam Dilanam. Lai arī Dilans tās pašas dienas vakarā sniedza koncertu Lasvegasā un vēlāk spēlēja «Desert Trip» festivālā ar citām slavenām rokzvaigznēm, viņš neminēja ne vārdu par saņemto prēmiju.

Dilans nav arī atbildējis uz vairākkārtīgiem Zviedrijas akadēmijas zvaniem, ne arī kaut kā publiski reaģējis uz balvas piešķiršanu.

Akadēmija atzinusi, ka nespēj sazināties ar Dilanu. «Vairs neko nedarām. Esmu zvanījusi un sūtījusi e-pasta vēstules viņa tuvākajam sadarbības partnerim, un saņēmusi draudzīgas atbildes. Patlaban ar to pietiek,» pirmdien intervijā zviedru radiostacijai SR teica akadēmijas sekretāre Sāra Daniusa.

Nobela prēmiju laureāti ik gadu tiek aicināti uz balvas svinīgo pasniegšanu Stokholmā, kas šogad notiks 10.decembrī. Vēl nav zināms, vai Dilans ieradīsies pēc astoņus miljonus Zviedrijas kronu (841 175 eiro) vērtās prēmijas.

Vairāki fani mudinājuši Dilanu atteikties no prēmijas, jo tās dibinātājs Alfrēds Nobels nodarbojās ar sprāgstvielu izgatavošanu.

«Mans vienīgais iebildums pret balvu ir tāds, ka saistīšanās ar balvu, kura balstās uz bagātību no sprāgstvielām un bruņojuma, dos Dilanam lētuma piegaršu,» laikrakstam «The Guardian» teica britu rakstnieks Vils Selfs.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu