5 lietas, kuras, iespējams, nezināji par Eltonu Džonu (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

15. novembrī, Arēnā Rīga savas pasaules turnejas «Wonderful Crazy Night Tour» ietvaros uzstāsies pasaulslavenais britu mūziķis sers Eltons Džons un viņa grupa. Ar vairāk nekā piecdesmit TOP 40 hitiem un deviņiem nr. 1 singliem sers Eltons Džons ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem solo māksliniekiem pasaulē. Gaidot šī pasaulslavenā un daudzu klausītāju apbrīnotā mūziķa uzstāšanos Latvijā, Biļešu Serviss ir apkopojis piecus interesantus un pārsteidzošus faktus par mākslinieka dzīvi, karjeru un dzīves uzskatiem.

1. Apzināti ģērbjas izaicinoši

Kā izrādās, karjeras sākumā Eltona Džona ekstravagantajai garderobei bijis pavisam racionāls iemesls. Proti, mākslinieks sevi nav uztvēris par seksa simbolu kā tajā laika tik ļoti pazīstamie izpildītāji Fredijs Merkurijs, Deivids Bovijs vai Marks Bolans. Tādēļ Eltons Džons bija pārliecināts, ka, lai noturētu skatītāju uzmanību koncerta laikā, ir jāģērbjas spilgtos, netradicionālos un pat mazliet smieklīgos kostīmos, tādā veidā piespiežot klausītājus divu stundu garumā uz viņu skatīties. Eltons Džons savos koncertos ir ģērbies kā Mocarts, Eifeļa tornis, Donalds Daks un daudz citu atpazīstamu simbolu kostīmos.

2. Pašam savs futbola klubs

Eltons Džons ir īstens futbola fans, tādēļ par spīti milzu panākumiem muzikālajā karjerā, 1976. gadā viņš mūziku nomaina pret sportu. Vatfordas futbola klubam Eltons Džons līdzi juta kopš bērnības, tādēļ tā iegāde viņam šķita likumsakarīga. Eltons Džons kluba pārvaldīšanas laikā tā profesionālajā attīstībā ieguldīja milzu līdzekļus, kas ļāva komandai no trešās divīzijas pakāpties uz pirmo. Vēlāk, 1987. gadā, viņš gan klubu pārdeva, tomēr turpināja tajā darboties kā kluba prezidents.

3. Labdaris un mecenāts

1990. gadā pēc veiksmīgas cīņas ar narkotiku atkarību Eltons Džons jutās iedvesmas pilns labiem darbiem. Lai svinētu savu otrreizējo piedzimšanu, mākslinieks izveidoja labdarības organizāciju, lai palīdzētu apkarot neārstējamo slimību - AIDS. Eltona Džona AIDS fonds ziedojis vairāk nekā 225 mijonus, lai atbalstītu neskaitāmas programmas visā pasaulē un palīdzētu cilvēkiem, kuri nevar atļauties apmaksāt ārstēšanu. Savulaik arī izskanējis, ka Eltons Džons ir sniedzis palīdzīgu roku slavenajam reperim Eminemam, lai uzveiktu viņa atkarību no narkotikām.

4. Pēdejais mākslinieks, ar kuru kopā uzstājies leģendārais Džons Lenons

Pateicības dienas koncertā 1974. gadā bija pēdējā Džona Lenona publiskā uzstāšanās pirms viņš tika nogalināts. Lai gan Lenons tika nošauts sešus gadus vēlāk, Eltona Džona koncerts bija pēdējais pieturas punkts koncertdarbībā. Ar dziesmu Whatever Gets You Through The Night abi mākslinieki saviļņoja klausītājus, un vairākas nedēļas pēc kārtas dziesma bija hits nr. 1 raidstacijās visā pasaulē. Tāpat Eltons Džons ir krusttēvs Lenona jaunākajam dēlam Šonam Lenonam.

5. Pirmā rokzvaigzne, kura uzstājas Padomju Savienībā.

1979. gadā Eltons Džons paveica iepriekš nevienai rietumu mūzikas rokzvaigznei neiespējamo - uzstājās Padomju Savienības klausītājiem. Biļetes uz astoņiem koncertiem bija pilnībā izpārdotas, turklāt vēlāk šajos koncertos nofilmētie video kadri un mākslinieka iespaidi tika atspoguļoti arī dokumentālajā filmā To Russia With Elton. Tāpat iedvesmojoties no milzu panākumiem koncertos Padomju Savienībā, jau iepriekš ierakstītā albuma nosaukumu Eltons Džons pārdēvēja par Elton John Sings in Russian.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu