Kembridžas hercogienes kailfoto skandāls: Iesaistīti 6 cilvēki (82)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Franču mediji ziņo, ka par puskailas Kembridžas hercogienes Keitas fotogrāfiju publicēšanu tiesas priekšā stāsies seši cilvēki, tai skaitā fotogrāfi un mediju darbinieki.

Lietā iesaistīti vecākie darbinieki no franču reģionālās avīzes «La Provence», «Closer Magazine» un «Closer» izdevuma mātes uzņēmuma, kas ietilpst bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni mediju impērijā.

Kembridžas hercogienes Keitas privātās fotogrāfijas no brīvdienām mednieku namā Francijas dienvidos, kas pieder bojā gājušās Lielbritānijas princeses Margarētas dēlam, tika publicētas arī citos izdevumos visā Eiropā, tai skaitā Dānijā, Īrijā, Itālijā un Zviedrijā.

2012.gadā Francijas žurnāls «Closer» paziņoja, ka tā rīcībā nonākušās fotogrāfijas ar puskailu Kembridžas hercogieni Ketrinu, kā arī piedāvā pārdošanā jebkuram preses izdevumam visā pasaulē. Pēc tam, kad «Closer» tomēr publicēja fotogrāfijas ar puskailu hercogieni, karaliskais pāris tiesā iesniedza prasību pret Francijas žurnālu «Closer» par viņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu.

«Closer» Francijas izdevums fotogrāfijām, kurās redzama sauļojamies puskaila, atvēlēja piecus atvērumus.

«Viņu Karaliskās Augstības bija ļoti apbēdināti, uzzinot, ka Francijas izdevums un fotogrāfs ir aizskāruši viņu privātumu tik groteskā un pilnīgi neattaisnojamā veidā,» pēc notikušā paziņoja pārstāvis. «Gadījums atgādina Velsas princeses Diānas dzīves laikā pieredzētās preses un paparaci pārmērības, un tas hercogu un hercogieni satrauc vēl vairāk.»

Francijā ir vieni no pasaulē stingrākajiem likumiem personu privātās dzīves aizsardzībai, likums būtībā ir neefektīvs, jo sodi par tā pārkāpšanu ir ļoti maigi, 2012.gadā skaidroja aģentūra AFP.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu