Laikraksts iezīmē, kā varētu turpināties Obamas karjera pēc prezidentūras beigām (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Laikraksts «The New York Times» rīcībā nonākusi informācija, ka ASV prezidents Baraks Obama, kura pilnvaras beigsies nākamā gada janvārī, pēc prezidentūras beigām varētu strādāt Silīcija ielejā. Par to liecina fakts, ka daudzi bijušie Obamas komandas pārstāvji strādā kompānijās, kas atrodas tieši Silīcija ielejā. 

Materiālā teikts, ka Obamas dzīve pēc prezidentūras beigām, visticamāk, būs saistīta ar Silīcija ieleju. Kā raksta avīze, pagājušajā gadā daudzi Obamas prezidenta fonda darbinieki vairākas reizes devušies uz Silīcija ielejas kompānijām, lai palīdzētu prezidentam «projektēt tālākos soļus viņa dzīvē».

Uzņēmuma AOL dibinātājs Stīvs Keiss pastāstīja, ka nebūtu pārsteigts, ja Obama pēc prezidentūras beigām dotos strādāt tieši uz turieni.

Lielajās tehnoloģiju kompānijās strādā cilvēki, kuri reiz strādājuši Obamas komandā, atgādina laikraksts. Tā, piemēram, Obamas bijušais preses sekretārs tagad strādā «Amazon», 2008.gada priekšvēlēšanu štāba vadītājs darbojas «Uber», bet cits viņa komandas pārstāvis tagad strādā «Apple».

Aizdomas, ka Obama varētu pāriet darbā, kas saistīts ar tehnoloģijām, pastiprinājušās pēdējo nedēļu laikā. Piemēram, Obama nesen apmeklēja Pitsburgas universitāti, kur izmēģināja iznīcinātāja simulatoru, tāpat viņš kļuva par pieaicināto tehnoloģiju žurnāla «Wire» redaktoru.

Baltais nams gan oficiāli nav sniedzis informāciju par Obamas plāniem pēc nākamā gada 21.janvāra.

Viens no bijušajiem Obamas padomniekiem Fils Larsons, kurš atbildēja par zinātnes un tehnoloģiju jautājumiem, norādīja, ka Obama tiešām ir ļoti ieinteresēts tehnoloģijās.

«Obama ir īsts «gīks». Viņam patika klausīties, kā zinātnieki runā par dažādām lietām, kas saistītas ar nākotni,» teica Larsons.

Silīcija ieleja ir reģions Kalifornijā, kurā atrodas vairāki augsto tehnoloģiju uzņēmumi.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu