Atrasta Lenona vēstule Lielbritānijas karalienei ar ordeņa noraidījumu (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā uzieta leģendārās britu grupas «The Beatles» dalībnieka Džona Lenona vēstule Lielbritānijas karalienei, kurā viņš atsakās no Britu impērijas ordeņa.

Vēstules īpašnieks bija aiznesis vēstuli uz Liverpūles muzeju «The Beatles Story», lai to novērtētu, un atklāja, ka tās vērtība ir aptuveni 60 000 sterliņu mārciņu (aptuveni 67 000 eiro).

Vēstuli īpašnieks atrada savas mājas bēniņos. Tā tika atklāta, paslēpta plates vākos, kas kopā ar vēl 44 platēm pirms 20 gadiem tika iegādāta krāmu izpārdošanā, par komplektu samaksājot desmit mārciņas.

Eksperti uzskata, ka tas ir melnraksts vēstulei, kas tika nosūtīta karalienei un tagad glabājas karaļnama arhīvos. Acīmredzot Lenons pirmo eksemplāru saķēpājis, tādēļ nācies rakstīt jaunu vēstuli.

Lenons ar pārējiem «The Beatles» dalībniekiem Ringo Stāru, Polu Makartniju un Džordžu Harisonu 1965.gadā saņēma Britu impērijas ordeni, bet 1969.gadā no tā atteicās.

Vēstulē Lenons paskaidro, ka atsakās no ordeņa, protestējot pret Lielbritānijas iejaukšanos Nigērijas pilsoņkarā un atbalstu ASV politikai Vjetnamā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu