Viesi ierodas uz Latvijas Nacionālā baleta jauniestudējumu «Pērs Gints» (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Apollo

28. oktobrī Latvijas Nacionālais balets notiek šīs sezonas pirmā pirmizrāde – ievērojamais horeogrāfs Edvards Klugs iestudējis laikmetīgo baletu «Pērs Gints» ar Edvarda Grīga mūziku. Sezonas pirmizrādi apmeklēja Latvijas prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, eksprezidents Valdis Zatlers ar kundzi, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Jauniestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents ir Mārtiņš Ozoliņš, diriģents – Farhads Stade, scenogrāfs – Marko Japels, kostīmu mākslinieks – Leo Kulašs, gaismu mākslinieks – Tomažs Premzls.

Titullomu atveido Arturs Sokolovs, Antons Freimans vai Kristaps Jaunžeikars. Lomās - Baiba Kokina, Viktorija Jansone, Elza Leimane, Sabīne Guravska, Alise Prudāne, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Laine Paiķe, Andris Pudāns, Raimonds Martinovs, Viktors Seiko un citi. Mūziku atskaņos LNO orķestris, iestudējumu papildina arī LNO kora dziedājumi, klavieru solo un lugas teksta fragmenti norvēģu valodā.

Baletu «Pērs Gints» Edvards Klugs radījis, iedvesmojoties no Henrika Ibsena pasaulslavenās drāmas un Edvarda Grīga mūzikas. Dēkainis un laimes meklētājs Pērs Gints pēc daudziem piedzīvojumiem tālās pasaules malās kā vecs vīrs atgriežas mājās, kur viņu vienmēr gaidījusi uzticīgā Solveiga.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu