Gandrīz puse strādājošo meklē jaunu darbu, jo ir neapmierināti ar pašreizējo darbavietu (96)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: alanclarkdesign, CC BY-ND 2.0

Latvijā 46% strādājošo meklē jaunu darbu, jo nav apmierināti ar pašreizējo darbavietu, liecina darba portāla «cvmarket.lv» veiktās aptaujas «Vai saņemat visu algu oficiāli?» dati.

Aptaujā 22% respondentu atbildējuši, ka pašreizējā darbavietā ir zems atalgojums vai arī tas nav atbilstošs slodzei, 13% strādājošo jaunu darbu vēlas, jo pašreizējā darbā nav izaugsmes iespēju, bet 11% respondentu atzīmējuši atbilžu variantu «Vēlos kardināli mainīt jomu, kurā šobrīd strādāju».

Aptaujā arī atklājies, ka 4% darba meklētāju ir atgriezušies no ārzemēm un vēlas sākt strādāt Latvijā. Tikmēr 35% meklē darbu, jo šobrīd nestrādā vispār, bet 15% respondentu aptaujā par darba meklēšanas iemesliem atzīmējuši atbildi «Cits variants».

Portāla «cvmarket.lv» pārstāvis Kristaps Kolosovs skaidro, ka aptaujas rezultāti parāda kopējo tendenci Latvijas darba tirgū - gandrīz puse strādājošo dažādu iemeslu dēļ ir neapmierināta ar pašreizējo darbavietu. Viens no tiem - salīdzinoši zema vidējā samaksa par padarīto. Tādējādi daļa darba devēju riskē zaudēt speciālistus, kuri šo iemeslu dēļ paralēli lūkojas pēc citas darbavietas Latvijā vai pat ārzemēs.

«Šī tendence ir nopietns iemesls darba devējiem aizdomāties par savu darbinieku motivāciju un izaugsmes iespējām. Tā ir atalgojuma sistēma, ilgtermiņa profesionālā attīstība un citi jautājumi, kas jāiekļauj dienas kārtībā. Iepriecina gan tas, ka tomēr netrūkst arī tādu darba meklētāju, kuri vēlas stāties pretī lielākiem izaicinājumiem,» norāda Kolosovs.

Portālā «cvmarket.lv» aptaujā «Kāpēc šobrīd meklējat darbu?» kopumā piedalījās 614 respondenti.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu