Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/29/11102956t1h1d71.jpg)
Aligot ir tradicionāls Francijas centrālās dienvidu daļas Aveironas provinces ēdiens. Tā ir kartupeļu biezputra, kas bagātināta ar sieru un sviestu, saputota līdz viendabīgai, elastīgai tekstūrai.
Nepieciešams:
- 1 kg kartupeļu
- 200g Mozarella siera
- 200g Kantālas vai Grijē siera (cietā siera šķirnes)
- 250g saldā krējuma
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 2-3 ķiploka daivas
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
Kartupeļus izvāra, sastampā, pieliek krējumu, sviestu, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, uzvāra uz lēnas uguns. Pamazām, maisot biezputru, liek klāt sieru. Kad viss siers pievienots, pēc garšas pieliek sāli un piparus.
Masai jābūt elastīgai, pat nedaudz staipīgai.
Pasniedz ar gaļu, sautētiem dārzeņiem.