Koncertzāle «Lielais dzintars» pirmajā gadā uzņēmusi 191 000 apmeklētāju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» savā pirmajā darbības gadā uzņēmusi 191 000 apmeklētāju, šodien koncertzāles pirmā gada jubilejai veltītajā preses konferencē pastāstīja «Lielā dzintara» valdes priekšsēdētāja Baiba Bože.

Viņa atzīmēja, ka šogad 6.novembrī aprit gads, kopš tika atklāta Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» un sākotnējās prognozes bijušas līdzīgas esošajai situācijai. «Koncertzālē gada laikā būs noritējuši vairāk nekā 160 koncerti un citi mākslas notikumi, kā arī aptuveni 50 korporatīvie pasākumi - konferences, forumi, semināri, uzņēmumu jubilejas.»

Vienlaikus Bože norādīja, ka koncertzāle kopumā ieguvusi 11 dažādus apbalvojumus, tostarp starptautiskas arhitektūras balvas, kā arī vietēja un Latvijas mēroga apbalvojumus par māksliniecisko programmu un reklāmas aktivitātēm.

Bože norādīja, ka interese par koncertzāli bija visa gada griezumā, ne tikai sezonāli. Koncertzālē notikušas apmēram 150 grupu ekskursijas, un koncertzāles dēļ pieaudzis gan Latvijas, gan ārzemju tūristu skaits Liepājā. «Latvijas tūristu skaits pieaudzis par 39%, bet ārzemju tūristu - par 24%,» teica Bože.

Vienlaikus viņa norādīja, ka uz «Lielā dzintara» skatuves uzstājušies mākslinieki no 43 pasaules valstīm, kas pārsniedzot iepriekš cerēto.

Koncertzālē uzstājušies simfoniskie orķestri un kamersastāvi no Berlīnes, Uzbekistānas, Ziemeļāfrikas, Dienvidamerikas. Tāpat uzstājušies solisti no Vācijas, Austrijas, Indijas, Austrālijas un citām pasaules valstīm. Lielākais īpatsvars mākslinieku, kas uzstājās koncertzālē, skaitā bijis no Baltijas reģiona valstīm.

Kā ziņots, Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» būvniecība tika sākta 2013.gadā, tā izmaksāja vairāk nekā 30 miljonus eiro, kas tika ņemti gan no Eiropas Savienības struktūrfondu, gan valsts līdzekļiem.

Astoņus stāvus augstās ēkas kopējā platība pārsniedz 14 000 kvadrātmetru. Koncertzālē ir trīs zāles, kur norit dažāda mēroga un mūzikas žanra koncerti, teātra izrādes, izstādes un saviesīgi vakari. «Lielais dzintars» apmeklētājiem ir atvērts kopš 2015.gada 24.oktobra, bet koncertzāles oficiālā atklāšana notika pērnā novembra sākumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu