KM nākamajiem pieciem gadiem akreditē divus muzejus (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Kultūras ministrija līdz 2021.gada oktobrim atkārtoti izsniegusi akreditāciju diviem muzejiem, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Akreditāciju saņēma Rundāles pils muzejs Rundāles pagasta Pilsrundālē un «Latvenergo» koncerna Enerģētikas muzejs Rīgā.

Patlaban Rundāles pils muzejā bez galvenās patstāvīgās ekspozīcijas, kas ir pils interjeri, var aplūkot lietišķās mākslas ekspozīciju «No gotikas līdz jūgendstilam» un ekspozīciju «Latvijas senākās mākslas priekšmeti», tāpat muzejā var apskatīt tematiskās izstādes, tostarp «18.gadsimta mode», «Fon Bēru dzimta Kurzemē», «Kurzemnieki 18.gadsimta portretos» un «Kurzemes hercogiene Doroteja un grāfu Mēdemu dzimta».

Savukārt «Latvenergo» koncerna Enerģētikas muzejā var redzēt fotogrāfa un kinooperatora Eduarda Krauca stikla plašu fotonegatīvu kolekcijas par Ķeguma spēkstacijas būvgaitu oriģināliem, kā arī apskatīt dažādus elektromontieru darbarīkus, kāpšļus, drošības jostas, ķiveres, dažādas mērierīces un uzskaites aparatūras.

Muzeju likums nosaka, ka valsts un pašvaldību muzejiem ir jāakreditējas. Akreditācija tiek veikta, lai nodrošinātu kvalitatīvu, profesionālu, uz sabiedrības interesēm un vajadzībām orientētu muzeju darbību.

Akreditācija ir muzeju darbības izvērtēšanas process, kura rezultātā muzejam uz noteiktu laiku, sākotnējā akreditācijā - uz pieciem, bet atkārtotā akreditācijā - uz pieciem vai desmit gadiem, var tikt piešķirta valsts atzīta jeb akreditēta muzeja statuss.

Muzeju akreditācija Latvijā tika sākta 1999.gadā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu