Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/29/11103368t1h8dbe.jpg)
Kimči ir populāra uzkoda Korejā, bet tagad arī pieprasīta visā pasaulē, tie ir marinēti dārzeņi, populārākie ir marinēti Ķīnas kāposti. Kimči gatavo pēc dažādām receptēm, šeit viena no zināmākajām.
Nepieciešams:
- 1,5 kg Ķīnas kāpostu
- 1 tējkarote malta čilī
- 2 ēdamkarotes maltas paprikas
- 5 ķiploka daiviņas
- gabaliņš ingvera
- 2 ēdamkarote eļļas
- 1 ēdamkarote cukura
- 4 ēdamkarotes sāls
- 1,5 l ūdens
- sezama sēklas
Pagatavošana:
Kāpostus sagriež gabalos. Ūdeni uzvāra, pieliek sāli, atdzesē un pārlej kāpostiem. Atstāj kāpostus uz 12 stundām, tad nolej sālījumu un kāpostus noskalo.
Ķiploku izspiež caur spiedi, ingveru (2 – 3 cm gabaliņu) sarīvē, pieliek eļļu, cukuru, čilī (vairāk vai mazāk, pēc vēlēšanās), paprika, sezama sēklas.
Kāpostus sajauc ar eļļas maisījumu, ja nepieciešams, pieliek vēl sāli, atstāj uz pāris dienām marinēties.