Liepājas muzejā atklās mediju mākslas izstādi «Under Construction»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12. novembrī plkst. 19 Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē Kūrmājas pr. 16/18 atklās mediju mākslas izstādi «Under Construction» apvienojot septiņu mākslinieku darbus.

Mediju mākslas izstāde «Under Construction» Liepajas muzejā ir daļa no ikgadējā starptautiskā mediju mākslas festivāla «iWeek». Izstādē apvienosies septiņi mediju mākslinieki Gints Gabrāns, Mārtiņš Ratniks, Pēters Riekstiņš, Anna Priedola, Maija Demitere, Samanta Kalēja, Uldis Hasners.

Izstādē «Under Construction» jauno mediju mākslinieki rokas informācijas krātuvēs, un datus transformē mākslas materiālā, cilvēciskojot virtuālo vidi. Cilvēkam vienmēr bijis bail no nezināmā. Neredzamos, bet pastāvīgi klātesošos procesus, kas vada pasauli, viņš sākotnēji mēģinājis izzīlēt, tagad – aprēķināt. Skaitļojamās mašīnas veido un paplašina pasauli – radot vēl neizpētītas virtuālas telpas un vēl neapgūtus digitālus resursus.

Gints Gabrāns virtuālo dimensiju paplašinātajā realitātē ļauj ieraudzīt ne vien pokemonus, bet arī mākslas darbus. Anna Priedola pēta formas digitalizācijas sniegtās priekšrocības un draudus fiziskajai videi.

Pēters Riekstiņš arhivē ikvienu savu kustību digitālajā vidē un uzdod jautājumu, cik lielā mērā personīgie dati atklāj personīgo pieredzi un pārdzīvojumu. Maija Demitere veido personīgu arhīvu – dokumentējot ikvienu sevis uzņemto kaloriju. Māksliniece atklāj, cik strauji veidojas dati – neapgūti resursi jaunradei.

Izstāde Liepājas muzejā būs atvērta no 12. novembra līdz 4. decembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu