Kučerovs atzīts par NHL aizvadītās nedēļas labāko hokejistu (3)

LETA/NHL
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas «Lightning» uzbrucējs Ņikita Kučerovs atzīts par NHL aizvadītās nedēļas labāko spēlētāju, vēsta līga.

Kučerovs aizvadītajā nedēļā trīs mačos guva trīs vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet «Lightning» vienība tika pie pieciem no maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem.

Otrdien Kučerovs guva divus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet «Lightning» ar 6:1 pārspēja Ņujorkas «Islanders». Četri punkti vienā NHL spēlē ir krievu uzbrucēja karjeras rekords, turklāt mačā pret «Islanders» viņš tika arī pie uzvaru nesošajiem vārtiem.

Nākamajā mačā Kučerovs izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet «Lightning» ar 3:4 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Bostonas «Bruins» vienībai. Savukārt sestdien Tampabejas hokejisti ar 4:1 pārspēja Ņūdžersijas «Devils», bet 23 gadus vecais maskavietis šajā mačā guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Ar četriem gūtiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm Kučerovs ir trešais rezultatīvākais hokejists līgā, bet labāko asistētāju sarakstā viņš ar vēl sešiem spēlētājiem dala pirmo vietu.

Tikmēr par nedēļas otru spožāko zvaigzni nosaukts Čikāgas «Blackhawks» vārtsargs Korijs Krofords, kurš komandai palīdzēja izcīnīt trīs uzvaras, vidēji mačā ielaižot 1,00 vārtus un atvairot 97,1% pretinieku komandas metienu. Otrdien «Blackhawks» ar rezultātu 5:1 pārspēja Kalgari «Flames», bet Krofords šajā spēlē atvairīja 33 ripas.

Pēc divām dienām kanādiešu vārtsargs apturēja 38 metienus un tika pie savas 21.«sausās» spēles karjerā, bet Čikāgas hokejist svinēja uzvaru 4:0 pār Kolorado «Avalanche» komandu. Savukārt sestdien viņš apturēja 31 ripu, bet «Blackhawks» ar rezultātu 3:2 pārspēja Dalasas «Stars».

Patlaban 31 gadus vecais vārtsargs šosezon palīdzējis Čikāgas vienībai tikt pie sešām uzvarām, šajā rādītājā ar vēl sešiem ripu ķērājiem dalot trešo vietu NHL. Vidēji vienā mačā viņš ir ielaidis 2,01 ripu, kas ir astotais rādītājs līgā, kā arī atvairījis 93,6% pretinieku komandas metienu, šajā rādītājā būdams septītais. Ar divām uzvarētām spēlēm pēcspēles metienu sērijās Krofords dala otro vietu šajā statistikas rādītājā.

Savukārt par nedēļas trešo spožāko zvaigzni atzīts Ņujorkas «Rangers» uzbrucējs Kevins Heiss, kurš četrās spēlēs guva četrus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, palīdzot komandai tikt pie četrām uzvarām. Otrdien «Rangers» ar 5:0 pārspēja Sentluisas «Blues», bet Heiss savā statistikā ierakstīja vienus gūtus vārtus.

Nākamajā mačā pēc divām dienām centra uzbrucējs atkārtoja karjeras punktu rekordu, gūstot vārtus un atdodot divas rezultatīvas piespēles, bet Ņujorkas hokejisti ar 5:3 pārspēja Edmontonas «Oilers». Arī nākamajās divās spēlēs Heiss guva pa vārtiem, bet «Rangers» abos mačos ar 5:2 uzvarēja «Bruins» un Vinipegas «Jets» vienības, turklāt savā dzimtajā Bostonā viņš iemeta uzvaras vārtus.

Patlaban 24 gadus vecais amerikānis ar sešiem gūtiem vārtiem un sešām piespēlēm ir otrs rezultatīvākais «Rangers» hokejists, bet ar lietderības koeficientu +13 viņš dala otro vietu līgā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu