Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Čebureki aukstai dienai (26)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Karsti, kraukšķīgi ar sulīgu gaļas pildījumu! Aukstai dienai tieši laikā!

Nepieciešams:

Mīklai:

  • 500 g miltu
  • 1 ola
  • 1 glāze gāzēta ūdens
  • 2 ēdamkarotes degvīna
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 300g maltas liellopu gaļas
  • 300g maltas treknas cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • zaļumi
  • sāls
  • pipari
  • piens

Pagatavošana:

Miltos iesit olu, ieber šķipsniņu sāls, pakāpeniski lej klāt ūdeni, beigās degvīnu, mīca pastingru mīklu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz stundu liek aukstumā.

Sajauc abas gaļas un mīca, tad pieliek sagrieztus vai rīvētus sīpolus, sasmalcinātus zaļumus, sāli un piparus. Gaļu samīca, pielej nedaudz pienu vai ūdeni, lai gaļas pildījums būtu sulīgs.

No mīklas izrullē apļus, kas ir plāni, uz apļa liek pildījumu, vienmērīgi izsmērē, bet tā, lai malas paliek brīvas, apļus pārloka un malas aizspiež vai izmanto speciālu malu rullīti, kas veido robainu malu. Ir svarīgi, ka čebureki aizspiesti kārtīgi, citādi gaļa nokļūs eļļā un tā piedegs.

Dziļā pannā vai katlā lej eļļu. Čeburekus cep sakarsētā eļļā gaiši brūnus no abām pusēm, tad nosusina lieko eļļu uz papīra dvieļa.

Komentāri (26)
Nepalaid garām
Uz augšu