NATO ģenerālsekretārs pauž cerību sadarboties ar Trampu (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs apsveicis republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu ar uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās un paudis cerību ar viņu sadarboties.

«Es apsveicu Donaldu Trampu ar viņa ievēlēšanu par Savienoto Valstu prezidentu un gaidu mūsu sadarbību ar jaunievēlēto prezidentu Trampu,» teikts Stoltenberga paziņojumā, kas publicēts alianses interneta vietnē.

«Mēs saskaramies ar jaunu drošības vidi, tostarp hibrīdkaru, kiberuzbrukumiem, terorisma draudiem. ASV līderība ir tikpat svarīgā kā iepriekš. Mūsu alianse gandrīz 70 gadus miera un konflikta laikā ir apvienojusi Amerikas tuvākos draugus. Spēcīga NATO ir laba Savienotajām Valstīm un laba Eiropai,» uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

«NATO ar apņēmību ir reaģējusi uz jauno drošības situāciju. Bet viss darbs nav paveikts. Un es gaidu tikšanos ar Trampa kungu tuvākajā laikā un ceru uzņemt viņu Briselē nākamā gada NATO samitā, lai apspriestu turpmāko ceļu,» piebilda Stoltenbergs.

Kā jau vēstīts, ASV otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, kurš pirms vairākiem mēnešiem pārsteidza ar paziņojumu, ka Savienotajām Valstīm būtu jāaizstāv tikai tās NATO dalībvalstis, kuras atvēl pietiekami daudz līdzekļu aizsardzībai.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu