Šodien, Pasaules diabēta dienā, konsultēs par diabēta riskiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: cogdogblog, CC BY-SA 2.0

Kamēr diabēta izplatība visā pasaulē ar katru gadu pieaug, ārsti atgādina, ka līdz pat 80% diabēta saslimšanas gadījumu ir iespējams novērst vai aizkavēt ar ēšanas ieradumu  maiņu un fiziskām aktivitātēm.

Atzīmējot Pasaules diabēta dienu, Latvijas Diabēta federācija šā gada 14.novembrī aicina iedzīvotājus uz informatīvo pasākumu tirdzniecības centrā «Galerija Centrs», Rīdzenes ielā, Vecrīgā, no pl. 16.00 līdz 18.00.

Pasākuma laikā būs iespējams saņemt kuponus bezmaksas cukura līmeņa pārbaudei asinīs, konsultēties ar ārstu – endokrinologu par diabēta riskiem un uztura speciālistu par veselīgu uzturu, kā arī saņemt informatīvos materiālus par diabēta pazīmēm un profilaksi.

«Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 84 tūkstoši reģistrētu diabēta pacientu, taču statistika liecina - viens no diviem pieaugušajiem pacientiem nemaz nezina, ka viņam ir diabēts. Tāpēc aicinām ikvienu regulāri pārbaudīt savu veselību un noskaidrot savus diabēta riskus!» uzsver federācijas vadītāja, endokrinoloģe Indra Štelmane.

Vairāk informācijas par diabēta profilaksi un ārstēšanu šeit: www.diabets.lv

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu