Prokurors: Parīzes un Briseles teroraktus lika veikt «Islāma valsts» augstākā vadība (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Džihādistu šūniņa, kas īstenoja Parīzes un Briseles teroraktus, saņēma pavēles no džihādistu grupējuma «Islāma valsts» augstākās vadības, trešdien paziņoja Beļģijas federālais prokurors Frederiks van Leuvs.

«Mēs zinām, ka komandas nāca no «Islāma valsts» zonas. (..) Mēs zinām, ka tas bija no pavēlniecības ļoti augstā līmenī,» intervijā ziņu aģentūrai AFP atzina prokurors.

Viņš gan nevarēja pateikt, kas tieši «Islāma valsts» hierarhijā devis šīs pavēles, vai tā nākusi no Sīrijas vai Irākas apvidiem, kas atrodas džihādistu grupējuma un tā pašpasludinātā kalifa Abu Bakra al Bagdadi kontrolē.

Grupējuma pavēlniecība pārvietojas pa «Islāma valsts» teritoriju, lai izvairītos no ASV atbalstītās koalīcijas triecieniem, norādīja Leuvs.

«Bagdadi kādu laiku bija Mosulā (Irākā), dažkārt viņš ir Rakā (Sīrijā),» viņš piebilda.

«Mēs patiesībā nezinām, kas bija cilvēki, kuri tiešām deva šīs komandas,» atzina Leuvs.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, kā arī Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu