Notikusi pirmā Obamas saruna ar Trampu; Obama jūtas «iedrošināts» (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidentam Barakam Obamam un viņa pēctecim valsts galvas amatā Donaldam Trampam ceturtdien Baltā nama Ovālajā kabinetā bija 90 minūtes gara saruna par administrācijas pārņemšanas norisēm. Obama pēc «lieliskās sarunas» nākamajam Baltā nama saimniekam apliecināja savu atbalstu.

ASV demokrātu līderis vēlēšanu uzvarētājam republikānim sacīja, ka viņa administrācija «darīs visu, ko mēs varam, lai jums palīdzētu, jo, ja jums būs panākumi, šai valstij būs panākumi».

Sarunā tika skarts «plašs jautājumu loks», norādīja Obama.

«Mēs runājām par ārpolitiku, mēs runājām par iekšpolitiku,» sacīja prezidents. «Mēs runājām par dažiem organizatoriskiem jautājumiem, par Baltā nama [administrācijas] izveidošanu.»

Tramps sacīja, ka viņš un prezidents «diskutējuši par daudzām dažādām situācijām - dažām brīnišķīgām un dažiem sarežģījumiem». Viņš arī atzina, ka ar cerībām raugās uz to, lai, gatavojoties janvārī stāties amatā, saņemtu Obamas padomu.

«Tā bija tikšanās, kurai vajadzēja ilgt varbūt desmit līdz 15 minūtes,» sacīja Tramps.

«Tikšanās ilga teju pusotru stundu. Un tā varēja, kas attiecas uz mani, tā varēja turpināties vēl krietni ilgāk.»

«Man ir liela cieņa,» viņš piebilda. «Es ar cerībām raugos uz iespēju sadarboties nākotnē ar prezidentu, arī uz padomu.»

Abi vīri noslēdza vēsturisko tikšanos Baltajā namā sarokojoties, bet atteicās uzklausīt žurnālistu jautājumus.

Obama arī atzina, ka pēc tikšanās ar Trampu jūtas «iedrošināts».

«Mani iedrošināja prezidenta amatā ievēlētā Trampa interese strādāt ar manu komandu pie daudziem jautājumiem, ar kuriem sastopas šī dižā valsts,» sacīja Obama.

«Es uzskatu, ka tas ir svarīgi mums visiem neatkarīgi no partijas un neatkarīgi no tā, kam politiskā mēs dodam priekšroku, tagad pulcēties kopā, lai risinātu daudzās problēmas, ar kurām mēs esam sastapušies,» uzsvēra prezidents.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu