Apvienība «Raxtu raxti» sniegs Latvijas svētku koncertu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienā Ķīpsalas hallē muzikālā apvienība «Raxtu raxti» sniegs patriotiskus un Latvijas svētku garā ieturētus koncertus, informēja muzikālās apvienības dalībnieks Kārlis Auzāns.

18.novembrī notiks divi koncerti - dienas koncerts plkst.14 un vakara koncerts plkst.18.

Abos koncertos kopā ar «Raxtu raxtu» mūziķiem uzstāsies dūdu un bungu grupa «Auļi». Koncerta repertuārā skanēs labi pazīstamas latviešu tautasdziesmas, latviešu komponistu oriģinālmūzikas skaņdarbi un pašu «Raxtu raxtu» mūziķu dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā.

Koncertā izskanēs nedzirdētas Imanta Kalniņa dziesmas no kinofilmām «Maija un Paija» un «Sprīdītis», kā arī šogad tapušās komponista dziesmas. Tāpat skanēs arī vairāku tautasdziesmu versiju pirmatskaņojumi.

«Raxtu raxti» ir Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kuras daiļradē sadzīvo tradīciju spēks ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem, profesionālu un enerģijas pilnu skatuves sniegumu. Grupā muzicē Kristīne Kārkle, Marts Kristiāns Kalniņš, Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu